ZIARISTII si viata lor, azi ! 
Peste tot in lume breasla aceasta are un anumit staif, dar viata grea.
Peste tot in tara sunt multi si prost platiti; cateva exceptii la numarul lor nu inseamna mare lucru. Cei, cam 200, din judetul Vaslui ar fi "reprezentati" de cei a-mintiti in cartea Meridianul – Axa cultural – informationala, ca mai talentati si indrazneti. As fi vrut ca la lansarea cartii, joi, 24 septembrie, sa-i am in fata si sa rostesc ceva cuvinte de apreciere si imbarbatare. As ! In afara celor de la TV.V. si Unison, n-a fost macar unul, unul dintre cei care se ingramadesc la lansarea unui anonim cu metafore furate ! Si eu care credeam ca ar fi careva interesat de autoritatea morala personala !
Stiu ca tot ce e ziarist in acest judet a trecut, fie si pentru o ora pe la TV.V. Asa ca pe multi i-am facut eu harnici si pe destui ... destepti, adica i-am incurajat si i-am ajutat sa se autodescopere. Jurnalisti cu adevarat sunt putini si foarte putini.
Ii re-starnesc acum, dar realitatea e si mai cruda: chiar cei potriviti pentru aceasta activitate sociala nu-si pot face meserie adevarata pentru ca depind de bani ! Ai oricui, pentru ca toti trebuie sa traiasca; pentru asta e in pericol coloana vertebrala a fiecaruia. Sistemul social este cel care-i condamna ! Sa mai aiba si alte preocupari culturale... nu se afla !
Criza e-n toate dar mai ales in randul celor care se vor "a - 4 a putere in stat". Vax! Scrisul e de porunceala ! Minte bine cel care spune altceva !
Foamea insa ii disciplineaza mai pe toti.
Pentru ca prea a disparut respectul pentru cei cu merite reale ! Ce-am castigat eu din incurajarea atator amatori decat ima-gine negativa ? I-am laudat si ei m-au hulit, i-am considerat demni de o carte care ramane... si ei ?
Poate recunoaste tampitul ca-i handicapat, si sa nu acuze pe altul ? Intr-o cearta celalalt e rau, intr-o nereusita altul e de vina. Negarea inaintasului face parte din normalitate fara ca individul sa se intrebe: in comparatie cu... eu cu ce-s mai bun ?
Situatia actuala a presei vasluiene este dramatica, daca nu falimentara. Tot a vrut Basescu desfiintarea presei. Cu resursele din judet, un singur ziar si un singur grup de presa e prea de ajuns ! Nici in aceasta situatie nu stim cat vom mai exista sau cat vom mai fi liderii de presa.
S-ar putea sa sara vreun nichipercea de pe aiurea sa spuna ca nu-i asa ! Va previn ca e mult mai rau ! Dar cine rezista acestei incercari va fi mult mai puternic (peste 3 – 4 ani).
Pe scurt:
a) La banii care sunt, vor fi falimente !
b) Presarii din judet, buni sau rai, vor avea viata grea.
c) "Ziaristi din toate zarile, uniti-va !" Hm !
d) Orice se va intampla, Curentul Cultural – Informational vasluian a fost reprezentat de acest grup de presa iar in vremurile care vin nu va mai fi posibila aceasta explozie de ordin cultural, informational, comunicational si UMAN.
In viata lor de astazi ziaristii vasluieni mai respira !


[ add comment ] ( 15 views )

<<First <Back | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | Next> Last>>