FARISEI CONTEMPORANI 
Cel mai mult în această lume m-­a supărat prefăcătoria oamenilor care în prezența ta te laudă și în absență te bâr­fesc ori te înjură, în față zâmbesc și se gudură, în spate te înnegresc sub nume de împrumut.
În cei 64 de ani de presă am întâlnit diverse categorii de gurlani, cocoși, porci,lupi, vulpi cu chip de oameni. N-­aș zice că nu m-­au păcălit destui,cu vorba și cu fapta, fie că m­-au furat, fie că sub numele meu și-­au rezolvat treburi multiple, uneori cu mirosuri urâte. Destui dintre cei peste 500 care au lucrat la TVV au ieșit oameni, dar trebuie să în­registrez și gândaci de bălegar care-­mi strică aerul după o viață dedicată muncii (și succeselor… unice!?).
Netul actual e plin de stricători de limbă, de moravuri, de minciunării de toate gradele. Ăștia par a fi învingători prin nocivitate, prin posibilitatea de a­-și ascunde identi­tatea, prin îndrăzneala de a ataca în întuneric. Gândaci de noapte care se hrănesc din lături și necuviințe. Culmea, unii mi-­au fost elevi care în loc de oameni au devenit niște avor­toni. Cel puțin pe unul pe care l-­am trecut la corigență în urma unei intervenții… poate ajungea om dacă­-l lăsam repetent.
Nu spun niciodată că oricine ar fi n-­are dreptul la opinie. Dar nu să mintă, nu să facă cel mai mare rău cu un venin bălos și persistent de peste 2 decenii. Am crescut deci și șarpe la sân, am suferit pentru cei care au ales calea fari­ seismului.
În fața unui fariseu cu pix nu contează cele 50 de cărți scrise față cu 19 pagini ale unui de mincinos și profitor care de 40 de ani nu mai are decât legături de afaceri cu comu­nistoizii acaparatori de funcții și avantajele de la țâța buge­tului.
Să țină respectul vârstei?
Să aibă considerații pentru muncă și valoare? Nu se află.
De aceea jivinele astea trebuie descoperite și supuse oprobiului public. Numai că și acesta conviețuiește deja cu liftele.
Para, locurile astea nu vor putea crește cu astfel de ne-­oameni.
Atenție la ce vedeți, auziți, și cum trebuie să înțelegeți, oameni buni!


[ add comment ]
RECUNOAȘTERE INTERNAȚIONALĂ LA 80 PLUS O SĂPTĂMÂNĂ - PRECIZĂRI NECESARE - 
La cei 80 de ani împliniți, am primit 82 de mesaje scrise și peste 200 de mailuri,telefoane și alte moduri de ex­primare a prețuirii oamenilor de aproape și de departe, de la capătul lumii. Cine-­mi citește cartea cu nr. 50 are o imagine destul de completă asupra contribuției culturale, de presă și nu numai, în cei 51 de ani de când reprezint cultura vasluiană. Era destul timp să afle, mai ales pentru „niște” pe care i-­am făcut oameni atât prin presa cea mai serioasă din România (televiziune, radio, ziar și rev. internațională MERIDIANUL CULTURAL ROMÂNESC).
Dacă nu-­l menționam în monografia L.M.K. pe un oarecare Buzatu care avea doar niște referate la cercul pedagogic, profesor cu laude fierbinți socialismului de la orizont și nu­-l ajutam indirect să ajungă șeful PDSR… cine ar mai fi auzit de el? Dacă alți câțiva politruci de astăzi pe care puteam lesne să-­i discreditez cu imensa forță mediatică și­-ar aduce aminte de sprijinul meu poate s-­ar purta altfel.
Să mă supăr pe Mitică Buzatu? Dacă atâta poate el, să se zbată în mizerie… de ce? Pentru el și ciracii lui, un om cu 50 de cărți (deci nici o carte de-­a mea citită să nu-­l doară capul), deși sunt 21.000 de pagini numai despre Vaslui, unde împărățește bine mersi, ca și alți „oameni seci cu inime sterpe/legați de cârma țării cu­-ncolăciri de șerpe” (V. Alecsandri). Este singurul om pe care-­l cunosc capabil să zâmbească și să bage cuțitul. Așa se face că i-­a avertizat inclusiv pe oamenii de cultură dimprejurul CJV, adică abonați la țâța bugetului și prieteni buni cu mine de se tem să scrie câte ceva, că-­i dă afară. S-­a înconjurat de tot felul de nevolnici… În sfârșit mi-­a demonstrat că CJV, unde domnește pe deplin (încă), nu este producător de diplome cum mi-­a răspuns cândva.
Unii au spus public de faptul că unul ca Marin se naște la 100 de ani. Pentru cei care ar trebui să încurajeze și cul­tura nu exist, și nici M.C.R care are 707 colaboratori din toată lumea, nici sumedenia de fapte culturale din toată Moldova. Fără sprijinul lor, ba sabotaje directe cum e în cazul revistei.
Mai există unul Codreanu, ușor abonat la buget (ajutat să-­și tipărească din operă), care a uitat cât l­-am popularizat. Cred că și acesta își protejează memoria ca și alți câțiva care au ceva valoare culturală și științifică care vegetează în decorul intim, că de când nu mai scriu eu despre ei nu mai știe nimeni, nimic despre ei.
Concluzie? Ocultarea mea de decenii e faptul vizibil pe timpul voievodului Buzatu. Și a pârliților de pe lângă el… Îmi trimit mesaje oameni, cercuri, organizații din lume, de mare autoritate: Din Australia, din Noua Zeelandă, din Canada, din Germania, din Italia și multe alte locuri, dar ăștia de aici nu vor să se știe că lângă ei sunt valori care-­i depășesc în pas alegător. Adică toți sunt niște răgălii peste care stăpânul încoronat public stăpânește și tot stăpânește.
Cum el nu-­mi dorește nimic… nici eu nu-­i doresc nimic la fel ca oricărui om fără nici o valoare.[ add comment ]
80 + O ZI 
Chiar că a fost sărbătoare culturală mare la Vaslui,mier curi 28 aprilie 2021, între orele 10 și 14 și destul de mare sărbătoare jurnalistică în România între orele 16 – 17.15.
Chiar că mai mulți prieteni decât mă așteptam au fost prezenți fizic în Sala mare a Centrului de afaceri din Vaslui,peste 40, în condiții impuse de pandemie, destul de mulți participanți la Simpozionul Național online care mi­-au urat cele de cuviință și prețuirea lor, din București, Chișinău, Ploiești, Tg.
Mureș, Cluj, Bacău, Iași, Huși, Bârlad, Podu Turcului, Alexandru Vlahuță etc…
Cele aproape 200 de mesaje demonstrează că munca și realizările mele în cei 64 de ani de jurnalism sunt apreciate, deși niște mizerabili dintr-­o foiță locală au căutat să mă înnegrească. Orbii.
În cadrul Simpozionului interjudețean de la Vaslui în afara celor invitați au participat scriitorul și ziaristul Miron Manega, jurnalista Mariana Păduraru din Chișinău, Președintele U.S.R.Bacău, dr.ing. Dumitru Brăneanu, iar președintele Ligii Scriitorilor Iași, Dan Teodorescu mi-­a acordat și el o Diplomă aniversativă. Cei de la UZPR au fost grozavi și surprinzători.
Printre cei care au adresat un mesaj scris a fost și pri­ marul, ing.Vasile Pavăl, din Vaslui,printr-­un mesager foarte simpatic, vicele Cătălin Mîndru, dar au sosit multe alte mesaje și diplome, unele incluse în cartea mea cu nr.50 „Jurnalistică și cultură Națională la Vaslui – Marin­80”. Ar trebui să formulez un răspuns gândacilor de bălegar, dar am tot timpul de acum în acolo, și în procesul intentat lor.
Azi, am realizat o importantă acțiune culturală în Vaslui, prin cele 1000 de ziare distribuite în public, prin sutele de cărți expuse în sala Simpozionului, prin expoziția de pictură, caricatură, prin expoziția de reviste a atâtora din țară prin cuvintele de apreciere a Vasluiului (deci și pen­tru mine) pe care-­l promovez pozitiv de 51 de ani prin TVV, Unison Radio, Ziarul Meridianul de Iași­Vaslui ­Bacău și prin revista internațională MERIDIANUL CULTURAL ROMÂNESC, cu cei 707 colaboratori din toată lumea.
Urmează Simpozionul Internațional organizat de Cenaclul „Destine literare” din
Montreal-­Canada.
Chiar dacă scepticii sau abonații la țâța bugetului n-­or să recunoască merite și nici realizări, se adeverește publicși indubitabil, că Vasluiul a pătruns pe harta culturală a lumii prin munca, talentul, eforturile lui D.V. Marin.
La 80 de ani și o zi când Dvs citiți rândurile de față, consider că încă o dată, ca de atâtea ori, am servit acest loc blestemat de toți cei care­-și găsesc sălaș oriunde în lume, că nu degeaba atât de mulți consideră că D.V. Marin este cel mai mare jurnalist vasluian din toate timpurile.
Să trăim cu toții…?!?


[ add comment ]
28 APRILIE 2021,SĂRBĂTOAREA CULTURALĂ A JUDEȚULUI VASLUI 
Întrebări retorice: dacă o personalitate pune județul și municipiul pe harta culturală a lumii, este demn de sărbătorirea tuturor?
Dacă omul acesta slujește Vasluiul, cultura acestuia, învățământul local de 51 de ani, aniversarea lui e și sărbătoarea tuturor?
Dacă cel mai mare jurnalist vasluian din toate tim­purile, poartă onoarea și mândria conjudețenilor săi în 4 continente, prin multe țări și pe oriunde a fost, împlinește 8 decenii de viață dintre care 64 într­o muncă de folos comunității… trebuie prețuit pentru autoritatea muncii sale? Dacă omul acesta infuzează neprețuita cultură în acest loc uitat de Dumnezeu, care a lăsat să emigreze orice valoare culturală locală în lumea mare, (de când se știu vasluienii), prin atâtea și atâtea interviuri, (inclusiv cu 10 președinți de Stat…) cărți, ziare, reviste, merită apreciat și nu hulit așa cum procedează gândacii de bălegar?
Dacă din orașul care nici nu apare în multe hărți ale României, ale Europei și lumii, omul acesta de excepție reușește să grupeze în jurul Revistei MERIDIANUL CULTURAL ROMÂNESC 707 colaboratori din toată lumea, adică dintre granițele limbii române…este spre faima și valoarea acestui județ mereu defăimat? Este M.C.R. un stindard în BĂTĂLIA PENTRU LIMBA ROMÂNĂ…?
Dacă prin osârdia unui fel de „ziariști” imbecili, Vasluiul a devenit punctul de referință negativă iar printre puținii care îi promovează meritele și valorile se află D.V. Marin, cum trebuie să privim lucrurile?
Dacă omul acesta reușește să publice 50 de cărți, în mare parte cu referire pozitivă la vasluienii de elită, e de criticat sau de apreciat?
Dacă la cei 80 de ani ai săi organizează un Simpozion Județean, este sărbătorit prin altul NAȚIONAL și este apre­ciat într-­un unic Simpozion Internațional (Destine literare­ Montreal), este spre folosul spiritualității vasluiene?
Cum priviți faptul că multe sute de valori naționale, globale mai ales de profil cultural, au remarcat importanța operei acestuia? Excludem tâmpiții, dușmanii și impotenții intelectuali de aici, de pe aproape, dintre care unii șantajiști se cheamă „ziariști”. Îi mai excludem pe pensionarii rămași analfabeți care nu-­i cunosc opera dar pot contesta „temeinic” și veninos…
Sunteți de acord că de 51 de ani profesorul, etnologul,romancierul, jurnalistul se află într­un prim­-plan benefic tuturor vasluienilor și întregii Românii? O dovedesc sau nu și materialele anexate?
Este întreg Vasluiul în sărbătoare la aniversarea omenească a patriotului D.V.M.?


[ add comment ]
IMPERIUL CULTURAL ,,M,, FOAIE STATISTICĂ PENTRU PUBLIC 
Pentru amatorii de statistici și pentru cei grăbiți după cifre și evenimente:
– Ani de muncă.......................……din cei 80..............64
– Profesii (profesor, inspector în cultură,jurnalist, intreprinzător).......... 4
– Ani de studii: generale, liceale, facultăți, doctorat la București…………….28
– Locuri de muncă……………………………………..9
– Sancțiuni / decorații………………………………….0
– Cărți scrise – tipărite – manuscrise……………….52
– TVV, telespectatori în cifre, momente (înființată în 1990).........500.000
– Reviste conduse……………………………………...3
– Ziare înființate și conduse…………………………2
– Microbiografii în Enciclopedia Presei Românești (2012)…..................9
– Microportrete în Dicționare cu personalități……..14
– Membru UZPR, Liga Scriitorilor, Asociația Scriitorilor
Români din America de Nord
– Pagini tipărite – în cărți………………………22000
– în reviste...……………………………...........................4000
– în ziare………………………………................15600
– Altele (afișe, scrisori, cereri…)…...............…………?
Cărți cu autografe primite, cu aprecieri pozitive ….883
Autografe acordate pe cărțile proprii……peste 10.000
Articole publicate în cele peste 35 de publicații, aproximativ 3000
Cărți tipărite………………………………………….50
Cărți donate bibliotecilor, inclusiv străine………3000
Elevi la care a predat în cei 36 de ani, aproximativ 6000
Participanți la „Școala de presă”…....………peste 500
Țări vizitate…....……………………………………..32
Personalități intervievate (fără „eroii reportajelor”),1088
Președinți de stat………………………….…….10
Primminiștri…...……………………………….16
Miniștri...………………………………………....?
Oameni de cultură și știință, artiști etc. aprox... 1000
Ierarhi…………………………...aproximativ 80
Aprecieri primite în scris: 70+75+11+77+ 60+…......304
Avere:……………..„nu sunt bogat, dar nu sunt sărac”
Stare familială: căsătorit de 60 de ani, 3 copii, 9 nepoți,1 strănepot
Prieteni……………………………………………puțini
Dușmani………………………………………......mulți
Invidioși…………………………………și mai mulți!?
80 – ani; 31 – TVV; 29 – Unison Radio; 25 – ziarul; 50
de cărți; 6 ani de la apariția M.C.R.
Eu sunt omul muncii mele imposibil de egalat vreodata!

[ add comment ]

<<First <Back | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Next> Last>>