JUCATORUL ANULUI: Wesley 
Grupul nostru de presa a hotarat sa acorde locul I in ierarhia sportiva a judetului si titlul de JUCATOR AL ANULUI, fotbalistului – simbol pentru Vaslui – Wesley.
Pana vom realiza radiografia sportului (in general) in judetul Vaslui, cand putem observa lesne ca antrenorul anului e luptatorul Dumitru Beligan iar cel mai bun manager este Mihaela Lefter, directorul Liceului cu Program Sportiv (LPS) cu foarte bune rezultate si in 2009, pana la consideratiile generale despre fiecare sport, doar cateva constatari.
Fotbalul a acaparat interesul maxim. Adrian Porumboiu si ai lui au reusit o echipa competitiva, cu lot si antrenor valoros (Marius Lacatus). Locul VI, acum, intr-o formatiune de asi e destula performanta ca sa nu uitam locul V la incheierea celuilalt campionat si participarea in Cupele Europene.
La aceste reusite a contribuit si brazilianul Wesley Lopez, cu evolutii din ce in ce mai bune de la meci la meci. Am considerat ca i se cuvine, de drept titlul de JUCATORUL ANULUI 2009.


[ add comment ] ( 6 views )
"A venit" Zapada ! 
Unde sunt zapezile de altadata ? Iat-o pe prima. Pufoasa si ... multa.
Minute in sir gandul nostru ramane in admirarea peisajului reintineritor ca imagine, dorinta de viata, nadejde ...
Sentimente diafane, ochi sclipitori si tainici, patima sangelui, zvarcolirea trupului, potolite de frigul nu prea mare dar patrunzator care aminteste ca poti sa visezi totdeauna, chiar cat de mult, dar sa te multumesti cu ce ai, eventual cu ce ai reusit in viata.
Intinderea alba da voie gandului sprintar, dar racoarea opreste expansiunea necontrolata intr-o umanitate dintr-odata mai frumoasa datorita primei zapezi ...
Viata prozaica ne obliga sa avem grija de vite si alte animale, de porumbei sau alte pasari, de albine sau agricultura, de lanturile de masina (sau cauciucuri), de serviciul la care ajungem mai greu, dar multumiti sufleteste si ... mai productivi.
Nu stim care va fi ultima zapada a anului sau din viata noastra.
Nu stim, de destule ori, sa ne inseninam pentru ceva, cum nu stim niciodata cat de masurata sa fie bucuria.
De ce sa nu ne bucuram cu adevarat, de prima zapada ?


[ add comment ] ( 7 views )
UZP – 90 de ani ! 

Sambata 12 si duminica 13 decembrie 2009, s-a marcat implinirea celor 90 de ani de la infiintarea primei Uniuni Profesionale, in somptuosul sediu al BNR. Amfitrion, purtatorul de cuvant si consilier al guvernatorului Mugur Isarescu, jurnalistul Adrian Vasilescu.
Cel dintai intre egali a fost (si ramane) presedintele Uniunii Ziaristilor Profesionisti, prof. univ. dr. Mihai Miron, care a organizat impecabil intalnirea Comitetului Director si Simpozionul Aniversar, asigurand si starea de gratie creativa, necesara intr-o intrecere a ... spiritului
- S-a emis si butada "cat de putini am fost, si, cat de multi am ramas" cu referire la cei 4.400 de ziaristi legitimati, s-au exprimat ingrijorarile pentru viitorul jurnalismului romanesc; s-au luat initiative laudabile, am scaparat minti in incercarea de comunicare personala. Prof. univ. Marian Petcu a informat despre mersul Dictionarului Presei Romanesti, despre Revista de Istorie a Presei si aparitia volumului de Studii si cercetari, vol. 2, an 2, 2009.
Pentru noi, cei din Vaslui, au existat cuvinte de apreciere si ... o medalie aniversara pentru presedintele filialei Vaslui (si Bacau) Prof. dr. Dumitru V. MARIN, ca semn de recunoastere a importantei contributiei sale.
Pana la urma, important e ca in cadrul acestei Uniuni Profesionale, avem ceva de spus, si merite recunoscute, ca sa nu mai vorbim de schimbul de experienta si optimismul infuzat. Speram sa revenim.


[ add comment ] ( 7 views )
Expozitia parnaiasilor ! 
Penitenciarul are lumea lui pestrita, dura, murdara, rea.
Aici se aduna, de regula, ce e mai urat intre oameni, uneori si rataciti de o clipa sau mai multe. Vietasii, homosexualii si criminalii reprezinta hazenia pe pamant. Pretutindeni !
Dar,
Exista si aici sensibilitate, talent si visare. Omul nu poate fi atat de animalizat incat sa nu spere.
Cred ca Expozitia "Traditii si Obiceiuri" deschisa intre 15 – 21 decembrie 2009 la Casa Corpului Didactic Vaslui, infatiseaza tocmai aspecte ce pastreaza fondul bun al oamenilor rai, din fire sau pe moment.
Icoane sculptate (Hamtariu Florin, Belecciu Vasile, Ungureanu Vasile), Icoane pictate (Marcu Victor – Marian) si Masti (Ungureanu, Aftinici, Boboc, Balaban, Iosub, Barbu si Constantin Ungureanu) ar fi rezultatul coordonatorului de program, fostul ziarist, Catalin Luncanu, ajuns paznic la hoti.
Mi-au placut cuvintele de incheiere ale directorului adjunct Eusebio Brinza, o prea placuta cunostinta pentru mine:
"Felul cum ii privim si tratam, ne reprezinta ca civilizatie. Asadar, avem de ales: ori le intindem o mana de ajutor, ori ii ajutam sa revina printre noi ca cetateni responsabili si utili, ori le intoarcem spatele si ii condamnam sa fie clientii permanenti ai penitenciarelor. Noi decidem ..."


[ add comment ] ( 7 views )
RECITAL DE CRACIUN 

Impreuna cu parinti, rude, ziaristi "am inregistrat" invitatia prof. Galina Parfeni, de a fi prezenti in sala de auditii a Bibliotecii Judetene.
Deci, marti, 15 decembrie 2009, ora 17:00, cam prea racoare in sala plina si cu cei 18 copii interpreti, dintre care 16 au interpretat 1 – 2 piese la vioara sau, cei mai multi la pian, am ajuns la a IV-a editie, la Recitalul de Craciun, care a fost o rara reusita.
Desigur, ca mai pretentiosi, apreciem evolutiile dezinvolte ale Andradei Trufia (clasa a V-a) si Alex Gabriel Trufia (clasa a IV-a), magicieni deja ai pianului si deja cu premii prin concursuri. Copilasii acestia, toti 16, au cel putin doua calitati: sunt seriosi, si, un grad de buna pregatire.
"Multe flori sunt / Dar putine / Rod in lume or sa poarte / Toate bat la poarta vietii ..." (Eminescu) si acestia bat zdravan clapele pianului.
Cati dintre ei se vor si impune ?
Niste copii, ai unor parinti acolo si ei, cu niste sustinatori, cu ceva nume isi prezerva un loc in suflet pentru tarzia inseninare cu muzica clasica ! In valtoarea vietii in care, inevitabil, intra micii interpreti de astazi, macar amintiri frumoase vor avea, daca nu cumva talentul ii va obliga sa izbandeasca.
Asta si datorita prof. Galina Parfeni, care stie, vrea si poate SA FACA. Adica are har, chiar daca n-au destul sprijin.
Si ca interpreta, Galina e chiar profesionista. Am ascultat "Lebada" (Saint – Saens) si "O sara la stana" de Ciprian Porumbescu: numai cuvinte de lauda.
Sa va tina Domnul patima, Doamna, si voua copii ai bucuriei ! Tuturor, Craciun Fericit, nu numai anul acesta ci la multi, multi ani !


[ 1 comment ] ( 12 views )

<<First <Back | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | Next> Last>>