AZI, 23… MÂINE… 19 (!) 
Stimați prieteni și, ne…, azi Meridianul de Iași-Vaslui-Bacău împlinește 23 de ani, adică primul său număr a fost tipărit în noaptea zilei de 25/26, la București, și a apărut pe piața vasluiană și bucureșteană pe 26 septembrie 1996, după o noapte pe care am petrecut-o în tipografie numai la cules literele, și la supravegheat ca un „cap limpede” necesar în orice redacție.
Pentru cine nu știe, am apărut ca săptămânal, apoi de două ori pe săptămână, cotidian, apoi de 3 ori pe săptămână, iar acum în fiecare joi.
Tot pentru cine nu știe: pe la noi au trecut peste 500 de pretendenți la glorie jurnalistică, dintre care s-au ales valori naționale ce Lucian Pârvoiu, Cătălin Striblea, Dumitru V. Marin, Mihai Ursu, dar și câteva jigodii înverzite de ură care mai lucrează și azi printr-un fel de presă de scandal locală.
Ceilalți au ajuns oameni, ăștia, nu.
Ziarul împlinea atunci un fel de deziderat media, pentru că era cel care lăsa în scris mare parte din ceea ce se difuza în TVV (prima televiziune privată din România, Licența 001/TV, înf. pe 5 dec. 1990) și pe posturile de UNISON RADIO Vaslui și Bârlad, cu programe 24 din 24, începând cu decembrie 1993. De aici s-au ridicat marile valori jurnalistice.
Tot pe acest fundament, s-a afirmat cel mai mare ziarist vasluian din toate timpurile, care în ultimii 5 ani a realizat și altă performanță mondială, respectiv revista MERIDIANUL CULTURAL ROMÂNESC, azi cu peste 550 de colaboratori din toată lumea.
Oameni buni, realizați performanța ? 550 de creatori de pe 4 continente, din peste 30 de țări. Realizați, oare ? Mai adăugăm și cărți care așează Vasluiul pe HARTA CULTURALĂ A LUMII ca 101 vasluieni pentru 100 de ani, …77 noduri culturale…, 111 valori naționale pentru Vaslui ș.a. de care au auzit și citit nu numai cei 550.
*
Va să zică ieșim cu nr. 19 din an V, în acest trimestru III, al anului 2019. Cu 160 de pagini, cu un total de peste 550 de colaboratori din toată lumea dintre care peste 20 noi-nouți, adică publicați în acest volum.
Nu mă pot abține să vă aduc aminte că 19 este vârsta șturlubatică a omului, cu vise care de care mai îndrăznețe, cu acte și fapte nesăbuite, neștiind ce dezamăgiri și neplăceri pot urma. Noi am realizat prin M.C.R. ceea ce nimeni din acest județ n-ar fi putut bănui; nici noi la data apariției. Azi, însă, chiar suntem unici !?
Nu mă pot abține să vă reamintesc de vârsta acestui ziar: împlinește azi 23 de ani, adică tot o vârstă frumoasă dar mai matură, mai așezată…
Vasluiul, județul Vaslui și o bună parte din țara aceasta, păstrează prin ziarul și revista noastră mărturii peremptorii despre oamenii acestui timp „tranzițional” cu tot felul de fapte și istorii, cu creatorii perioadei, cu tot felul de oameni de pe aici sau de aiurea.
Iată de ce putem vorbi de destinul unic al mijloacelor mass-media, al ziarului, al omului care conduce acest unic grup de presă din Moldova și din România.
Și după 23 de ani, poate că Meridianul…va înfrunta în continuare, vremurile și Meridianele lumii. După 19 numere, poate, vor veni și altele spre aleasa glorie a Vasluiului și a oamenilor săi de valoare.
Vivat ?!
Doamne ajută !

[ add comment ] ( 1 view )

<<First <Back | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | Next> Last>>