NENOROCIREA IERNII ACESTEIA 
Noi suntem prea mici ca sa putem influenta mersul societatii romanesti sub conducerea lui Daddy despre care am afirmat altadata ca este un tip destept dar indreptat spre raul acestui popor care, parca, nici nu mai vrea sa participe la faurirea propriei vieti sociale si economice. Lehamitea de care vorbeam in campania electorala s-a transformat in suferinta pentru toti locuitorii; de votat au votat doar 18% dintre cei cu drept de vot. A scazut, astfel, dramatic gradul de democratie, invingatorul (ca doar Dragnea e) chiar luand tot. Tovarasia cu ALDE a insemnat o alianta pernicioasa cu fostul prim-ministru Tariceanu, ajuns prin tradare sef de partid minuscul bine infeudat PSD cu care „face” o guvernare eficienta doar pentru acest grup de tradatori, pentru ca-i da procentele de circa 2% care completeaza pana la 18%. Pana la urma, partidul care nu reprezinta nici un sfert din populatie, poate face absolut ce vrea, in primul rand sa-si distruga poporul in numele caruia tot vorbeste.
Sunt de vina cei care n-au iesit la vot, care s-au lasat cuprinsi de disperare si neputinta (nimic nu se mai poate face), sunt de vina si ei ca au tot mintit (eficient) poporul… cu televizorul!
Guvernantii astia au devenit dusmanii propriei natiuni prin nenorocirea guvernarii, prin imposibilitatea de a stopa coruptie, santaj, abuz, prin distrugerea a ceea ce era bun sau satisacator in realitatea sociala. Au gasit o formulare prin care au impozitat cumplit privatii, prin inflatie au saracit lumea care munceste. Au stiut si stiu cum sa mascheze acel plus de impozit in sarcina angajatorului cu 40%, tot vehiculand ideea ca angajatii nu pierd la salariu. Si nu e vorba numai de bugetari cum s-ar crede. Dau un exemplu: la salariul minim pe economie de 1450 de lei se platea un impozit mare dar cat de cat suportabil. Acum, la minim 1900 de lei, angajatul ia aproximativ 60 de lei iar statul 390. Deci pentru fiecare angajat incaseaza 780 de lei, pe care, evident tot angajatorul ii plateste. Ba, se mai adauga alt impozit de peste 300 de lei pentru angajator, in conditiile in care nu se pot mari preturile la marfuri (si asa nu se vand, dar cu preturi marite?), baza de desfacere scade, iesirea in
Europa problematica. Prin majorarea pretului la benzina, se mai da o lovitura grea poporanilor de pretutindeni!
Dar cea mai mare nenorocire e in agricultura. Graul vandut cu 38 de bani, porumbul cu 53, floarea cu cel mult 1 leu… scade sub 25, respectiv 35, si cel mult 0,60 la floare. Pretul crescut la motorina face ca pentru un litru sa se plateasca in echivalent aproape 20 de kg de cereale. De unde sa se poata face agricultura? Cum sa reziste micul intreprinzator agricol, de unde alti bani, pentru ca o vaca de 450 kg gata sa fete se vinde cel mult cu 2000 de lei, deci si sectorul zootehnic e pe butuci! Peste nu mai e, apicultura se desfiinteaza din lipsa de culturi melifere si a tot soiul de boli care n-au tratament, pomii necesita 17-18 tratamente sa produca ceva. Unde sa te duci si ce sa faci? Exodul va fi mai mare anul acesta.
Cu buna stiinta s-a provocat valul inflationist distrugator si cresterea monedei europene, cu buna stiinta se distruge, de catre fisc, o baza de existenta cat de cat consolidata. Si in 2016, si in 2017, si anul acesta impozitele au crescut inspaimantator. La Vaslui, daca mai ai la finantele locale una ca Alina Carabas, poti sa-ti iei lumea in cap, ca mai rea ca asta n-am vazut nicaieri. Probabil, pentru ca-i prea batuta in cap o tine primarul Vasile Paval, (sau cine stie cine-o tine acolo, ca nici vorba de competenta), dar cu ea nu se poate obtine nici dreptul de a fi consultat, dar sa se calculeze corect impozitul catre stat?! Mai are pe langa ea niste slugi ascultatoare… sigur, bine platite! Oricum fiscul e mana scurta, drastica, de neinduplecat a guvernului, si cand acesta e pus pe distrugere, e jale.
Cum se vede avem mai multe rele pe capul romanilor, indiferent pe unde s-or afla.


[ add comment ] ( 27 views )

<<First <Back | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | Next> Last>>