Jaful ca actualitate * FURA SI FUGI! DEVIZA =„Emblema” timpului nostru! 
FURA SI FUGI!
DEVIZA =„Emblema” timpului nostru!
E greu de precizat care e mai daunator: jaful ar fi o sustragere de valoare mare, o lovitura financiara o data sau de doua ori din munca altuia. Hotia poate fi in forma continuata si se bazeaza pe fatarnicie, necinste, jigodenie. Ambele se practica asiduu in Romania de azi si par a se intensifica. In conditiile in care populatia tot saraceste hotii se inmultesc, jafurile la fel, ,,cresc” omorurile si sinuciderile. Vai de cei care au acumulat ceva bunastare ca hotii fara frontiere isi fac mendrele.
Politia?
Aceasta a inceput sa nu mai existe, oricum nu prea, in mediul rural. Daca gospodarul il prinde pe nemernic sub motivul cercetarilor politienesti ,,gradatii” de toate felurile ii fac scapati. E cazul agentului de la Ivanesti, Florin Condurat, care a facut ce-a facut si dupa aproape patru luni nu a luat nici o masura; ba il bruftuluieste binisor pe pagubit ca n-a fost in stare sa-si apere avutul.
Jefuitorii sunt la toate nivelurile sociale.
a)Statul: o lege care incaseaza intai amenzile nenoroceste jumatate din populatie.
b)Codul fiscal e un sabotaj national: daca n-ai depus o hartie ca declaratie pentru impozite fac astia niste impozite si taxe... homerice! Asta o fi relaxare fiscala sau nenorocirea contribuabililor?
Voi reveni!
Reiau editorialul trecut precizand ca prapaditul ala cu doi copii, Tigances si concubina lui, au organizat un jaf ca la carte si s-au retras cu prada in comuna Horgesti - Bacau.
*

Sebastian Ghita, parlamentar si mogul de presa a furat cat a putut din averea tarii si „s-a topit” de la Craciun incoace. Dat fiind ca 1/3 dintre parlamentari au probleme penale inseamna ca astia fura, nu se incurca. Noi platim!
Dar platim alti multi hoti pe care-i ajutam sa traiasca.
De nivel intelectual: „Parfene al meu” imi face 5 luni ziarul de fata, castiga aproape 10.000 lei, mai fura cateva sute de la chiriasi, cateva zeci de la vanzatorii de ziare, plangand de mama focului ma mai tapeaza de cateva sute, ma indatoreaza la agenti comerciali si ... ati ghicit: dispare ca magarul (ce este!)
Si ca sa-si faca bine treaba imi goleste calculatorul, distruge programele, fura elementul ajutator!
Parsivul de Parfene procedeaza ca un hot ordinar!
La Barlad l-am dus pe unul Macovei din Capusneni care a aparut in fata masinii ca sa-i dau de lucru.
Hot mai profesionist ca asta, mai rar.
In vreo 3 luni a furat peste 1000 kg. de cartofi; un aparat de stropit (2.800 lei), alte unelte, benzina, motorina.
La Ivanesti, un cetatean cu 2 copii a vandut pe 2 kg de vin, 2 tone de porumb stiuleti, 500 de kg grau, circa 100 de baloti de lucerna si altele... A ajuns pana acolo incat sa dea un sac cu lucerna cumparat cu 1800 lei, doar cu 20 lei! Halal afacere a lui Lucian al nostru. Ca sa implineasca a mai vandut vreo 20 de baloti de lucerna cu 30 lei!
Si are 2 copii.
Si are nevasta muncitoare.
Ce-or fi gandind oamenii astia?
Pana la urma tragem concluzia ca furatul e sport national in Romania si ca de la parlamentar la vacar cam toti fura cand prind un loc unde ar trebui sa traiasca bine o viata.
Cat de valabila e deviza Fura si fugi!!!


[ add comment ] ( 14 views )

<<First <Back | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | Next> Last>>