NE PURTAM prin tribunale ! 
Cred ca problema zilei, marea problema a zilei este SECETA, de care ne tot plangem de cativa ani. In ultimul deceniu, partea a doua a verii este destul de secetoasa ca sa ne ingrijoreze serios. Daca odinioara luna lui cuptor era calduroasa nu caniculara, era ceva mai lipsita de ploi care inverzeau campurile dar erau de Sfantul Ilie si doar de Schimbarea la fata (6 august) ne uitam la frunzele care se ingalbeneau la copaci, dupa acest front de ploi (care ,,faceau” porumbul), zic august era ,,culesul fasolelor si fructelor”, navala harbujilor si a strugurilor!
La 1 august 2016 suportam o extraordinara „invazie” de pepeni impanati cu pesticide si medicamente, unii zic de Bailesti si alte localitati oltene; dar mirosind de la distanta a medicament…
Cine mai seamana pepeni in Moldova e un falimentat pentru ca intre timp oamenii se satura de inghitit porcarii si nu mai cumpara! Consumam zilnic pesticide in cele mai variate forme prin caise, prune, pepeni, porumb sau oricare alt aliment.
Grijile noastre sunt insa legate de eficienta muncii, deci sumele care ne permit sa existam. Dupa cum stiti, radio exista, ziar exista, revista exista si… uitati-va pe TVV.ro!
Dar:
Suntem nevoiti sa ne judecam cu niste hoti pe care un procuror de la Parchetul Barlad se straduie de peste 4 ani sa-i scoata basma curata! Astia au furat peste 5 (cinci) miliarde de lei vechi (530.000 lei), cam 5 apartamente si ,,mesterul cu legea” le da cate 1.000 de lei amenda si-i face scapati.
Se sperie gandul, cum un om al legii poate face asa ceva dupa amanari si amanari (4 ani!). Drept care am facut plangerea necesara. Dar mai ales publicam si sub forma de scrisoare deschisa aceasta plangere oficiala.
Am mai scris despre ,,ghemul de interese de la Barlad” in Meridianul de joi 26 noiembrie 2015, observand ca Mugurica Rotaru introducea intr-o hotarare fara cale de atac, o fraza referitoare la armele de foc. Prevedea… terorismul, saraca!
Deci avem de lupta chiar cu cei care aplica sau interpreteaza Legea !
Mai avem un proces cu UPFR-ul la Tribunalul Bucuresti. N-o sa dam publicitatii continutul cererii de apel. Dar tot cam asa se petrec si acolo niste lucruri: judecatorii asculta doar o parte stiind ca sunt inamovibili. Oare cat se va mentine anomalia asta ca cel care judeca prost, partinitor sau incompetent, sa nu raspunda legal?
Si oamenii astia au niste salarii… uriase, cu totul nesimtite!
Mai avem proces cu Consiliul Judetean Vaslui.
Am participat la un concurs de proiecte si oamenii lui Buzatu au gasit calea sa nu ne sprijine revista INTERNATIONALA MERIDIANUL CULTURAL ROMANESC. Cum sunt incurcate caile Domnului si in judetul Vaslui, nu credem ca vom primi curand „aprobarea legala”, adica o constatare ca indeplinim conditiile de participare.
Ne place la nebunie bataia de joc a Comisiei care a analizat cererea si proiectul: ,,speram… ca veti mai participa la asemenea concursuri”. Da, la anul si la multi ani!
Asadar, ne luptam cu seceta, cu rautatile omenesti, cu neputintele noastre si ale altora!
*
Pe 26 septembrie 2016 se implinesc 20 de ani de la aparitia ziarului MERIDIANUL Iasi - Vaslui - Bacau.
*
Pregatim nr. 7 din Meridianul Cultural Romanesc.


[ add comment ] ( 24 views )

<<First <Back | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | Next> Last>>