ALEGERI 2016 
A trecut acest prim val de cheltuieli nationale, moment de manifestare a democratiei romanesti. Localele ar fi trebuit sa tulbure apele in fiecare oras, fiecare comuna sau satuc, ca modalitate de descoperire a scanteilor productive dintr-un mediu la acest moment. Ar fi fost momentul analizei numirii alesilor de acum 4 ani. Ar mai fi trebuit ca evaluarea „electorala” sa le mai taie din nasul mincinos al celor care se cred vesnici in frunte.
CONSTATARI fugare:
A fost cea mai linistita campanie electorala. Asta in care foarte multi oameni cu mari calitati morale si intelectuale n-au putut sa miste in front din cauza restrictiilor legale. Cei 5% independenti arata ca n-a existat destul curaj pentru o batalie atat de mare!
Spre deosebire de anii anteriori, au fost putine candidaturi, legea avantajandu-i pe cei in functie. N-am priceput de ce mai multe partide recunoscute prin hotarari judecatoresti, au avut nevoie de liste de sustinere. Aceasta prevedere i-a oprit pe foarte multi pentru ca e un nonsens: daca e recunoscut ca partid, e treaba lui cum sta cu sustinerea, de ce sa aiba liste de sustinere? Iata cum s-a limitat simplu si concret accesul democratic la functii eligibile!
Cele 1 - 5 candidaturi au fost diferentiat sprijinite. Silviana Bahrim din Vutcani era primar din 5 mai - declansarea campaniei - o felicitam. Ceilalti s-au mai zbatut cumva, dar foarte multi erau siguri ca vor iesi din nou primari. Surprize: Tacuta, Calin pierde (cam dureros pentru el, pe un val de simpatie pentru noul primar), Vetrisoaia, Dodesti, Dragomiresti, Pogonesti, Tatarani, tot la mari surprize se incadreaza (foarte buni primari, nevotati corespunzator). Poate cei care au venit, vor putea fi mai buni! Cele mai mari surprize sunt la Barlad (Vaslui) si Prisacani (Iasi).
La Consiliul judetean:
Dumitru Buzatu a fost si este noul presedinte. E si un strateg foarte bun, inconjurat de o echipa tare disciplinata. Profesorul Buzatu va mai fi presedinte vreo 16 ani!
ELECTORATUL:
Ca si in alte campanii, prostimea a ales cu lipsa de discernamant! Sunt atatia penali, cum sa-l preferi pe cel din puscarie? Mari sunt minunile tale, Doamne! E cam acelasi lucru ca atunci cand vecinul, colegul se iubeste cu cineva (imoralitate), dar asta trezeste simpatie si nu reactie negativa, tot asa si cu betivii!
Nu avem electorat corespunzator care sa-i impuna pe cei cu valoare ridicata! Prostii nostri ne voteaza! Destui tampiti aplica stampila aiurea, crezandu-se tare puternici.
Nu-l prefera pe cel cu mintea stralucitoare ci pe acel cu mintea mai apropiata de nivelul lor, care nu va fi niciodata capabil sa obtina pentru comunitate rezultate de exceptie. E cazul celor de la Prisacani (Iasi) care au renuntat la un om de mare exceptie!
Minciuna electorala e la mare cautare inca. Minte-ma frumos si te aleg!
Procentual s-a adeverit ce-am prognozat, dar prin renuntarea vechilor primari s-a depasit numarul celor schimbati, din 2016.
Ar fi de asteptat un pas inainte in viata sociala dupa aceste alegeri locale. Nu tin cu nici un partid, cu nici un personaj. Dar cand vezi ca 90% il voteaza pe Mihai Moraru (Stefan cel Mare) sau peste 70% PSD (la Vaslui), faptul merita nominalizat.
Dar ramane intrebarea: INCOTRO, oameni buni?


[ add comment ] ( 16 views )

<<First <Back | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | Next> Last>>