UN MIC BILANT 
Cu peste un an in urma, pe 12 februarie 2015 ne-am strans (si in brate), poetul Val Andreescu, ec. Anca Moldoveanu, comandorul Mihai Batog - Bujenita, - conducatorul ALPI Iasi, doctor in medicina Cornelia Ursu - Iasi, prof. dr. Dumitru V. Marin - conducatorul Grupului de Presa Cvintet Te-Ra, deci si al ziarului Meridianul Iasi - Vaslui - Bacau, doctor in medicina Valeriu Lupu din Vaslui, hotarati sa scoatem Meridianul Cultural Romanesc, cu sediul in Redactia ziarului Meridianul Iasi - Vaslui - Bacau, str. Frunzelor, nr. 2.
Treaba serioasa! Ne-am hotarat responsabilitatile si am trecut la treaba. In decurs de o luna am strans creatii de la 94 de colaboratori in cele 150 de pagini iesite la lumina in martie 2015, nr. 1, fiind lansata la Casa Corpului Didactic Iasi, cu vreo 100 de invitati si multi autori.
Succes deplin. Dar... au urmat aforturi de mobilizare, organizare, tiparitura, difuzare, cam toate ramase in sarcina directorului fondator, a secretarului de redactie Anca Moldoveanu si a redactorului sef Val Andreescu.
Telefoanele au tot zbarnait de atunci, mail-urile au functionat si la sfarsitul anului 2015 ne-am declarat multumiti. Au fost eforturi mari pentru editarea celorlalte numere, mai ales din lipsa fondurilor, suportate de fondator. Singurul care a contribuit cu 200 de euro a fost domnul Stefan Racovitza din Geneva (Elvetia).
Colaboratorii sunt din toata tara si destui din strainatate. A fost alaturi de noi, din prima secunda, domnul prof. dr. Alexandru Ionescu din Bucuresti, domnul Mihai Batog - Bujenita si-a luat in serios, ca si domnul Dumitru Braneanu, rolul de sefi - adjuncti. (Deci, de la Iasi - Bacau - Bucuresti - Vaslui)
Nu-mi pot inchipui prieteni mai buni si sustinatori mai aprigi, chiar daca „aici, la roate” mai totul cade in sarcina Ancai, a lui Val, a subsemnatului. Esential e ca iata, dovezile: facem treaba cea mai buna.
Daca ne uitam la colegiul de redactie, chiar ca avem dintre cei mai valorosi creatori din tara, iar cu Ben Todica din Australia comunicam la fel de bine, indeaproape, sufleteste !
Nu vreau sa-l uit pe Avi Tudosie, tanarul de 85 de ani, pe 14 martie, care se intereseaza indeaproape de munca noastra si nici de Gabriela Ana Balan, care ne-a apropiat de mai multi colaboratori in frunte cu Adrian Grauenfels.
Dupa cum cititi, noi pomenim doar o parte dintre impatimitii Meridianului Cultural Romanesc, pentru ca numeric au colaborat 186 de oameni la cele 4 numere. Va asigur ca e o mare realizare !
Distributia pare alta mare reusita: in 4 continente, peste 20 de capitale si alte sute de locuri din tara si de peste hotare, unde M.C.R. ajunge online. Domnul Savin de la Bacau mi-a „reprosat” ca revista noastra i-a venit online din Canada, ca (deci) nu i-am expediat-o! Asa e! Il asigur pe prietenul nostru si coleg ca ne reparam... lista de expeditie. Ne va ajuta pentru Bacau si Cornel Galben si Petru Isachi, Ioan Danila si... si..., de la Iasi, Ionel Miron, Constantin Chirila, acad. Constantin Toma si... si...
M.C.R. a starnit uimire la Ramnicu Valcea unde am fost la Conferinta anuala a Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania si a fost o surpriza pentru Jean Portante - Paris (Franta), Drazen Katunaric - Zagreb (Croatia), Claudio Pozzani - Genova (Italia), pe care poetul si traducatorul iesean Valeriu Stancu i-a prezentat in ziua de 7 martie 2016, la sediul filialei USR Bacau. Poetul, scriitorul si omul de actiune Dumitru Braneanu „a deschis usa” unei seri de poezie franco - romana, cu participarea unor numerosi si valorosi scriitori bacauani.
Va vom prezenta cu placere multe alte ganduri, evenimente, realizari.
Nu uit sa va indemn sa urmariti ziarul Meridianul Iasi - Vaslui - Bacau si sa incercati sa va procurati editia tipografica a Meridianului Cultural Romanesc. Chiar ca aveti mult de pierdut (intelectual) daca n-o cititi !


[ add comment ] ( 18 views )

<<First <Back | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | Next> Last>>