PLAGIATORUL Nicolae Ionescu (!?) si laudatori neinformati 
De cateva saptamani bune semnalam presei si lumii stiintifice un caz de plagiat si abuz in serviciu strigator la cer: Nicolae Ionescu e un plagiator modern, luand informatii si pagini intregi din lucrarile consacrate istoriei invatamantului local si mai ales, impreuna cu trei femei, insusindu-si ca autor contributiile/ informarile directorilor de scoli cu pretentia de istorie a invatamantului din localitatile lor.
Intentia buna de a oferi o „carte de istorie locala” (peste 600 de pagini) se transforma intr-un ABUZ in serviciu atat a lui Nae Ionescu, doctor in istorie, cat si al coautoarelor beneficiare ale „scrierilor” unor directori de scoli (ca pretentii de cercetare stiintifica).
Prietenii lui Nae - Nicolae, au sarit cu mic si mai ales mare tamtam sa laude plastografia unui profesor care se mentine ca inspector, cochetand ca tot romanul, cu toate partidele, gruparile, personalitatile politice locale.
Sa stabilim: inspectorul Nicolae Ionescu are probleme cand vorbeste (balbaiala sa nativa), cand se prezinta public in fata unui auditoriu care nu-i este obligat si mari probleme cand... scrie si tipareste.
Imi exprim dezacordul atat fata de Laurentiu Chiriac (doctor in istorie, mare partizan aici, dar si clar neinformat), Dumitru Apostolache (care practic, nu are ce spune, dar lauda o asemenea lucrare) si al celor care-l erediteaza pe inspectorul maruntel si gangavit cu mari calitati sau chiar... geniu.
Iata de ce s-au inselat, pe scurt:
- Volumul e o compilatie bazata pe furtul din lucrari anterioare, una din 1980, care deschide seria (autori Dumitru V. Marin si Iulia Marin), alte incercari de Istorie locala sau a Invatamantului, inclusiv Monografia „M. Kogalniceanu”. In ziarul Meridianul am dat mai multe exemple iar aici va recomand pagina 28 (din opera ,,maestrului”).
- I.S.J. a cerut directorilor de scoli prezentarea monografica a institutiilor pe care le conduc. Dar mai toti nu s-au priceput cum sa faca si au preluat la intamplare ce le-a cazut la indemana. Asa se face ca un numar de personalitati, chiar mari personalitati ca Avram D. Tudosie, Constantin Clisu, Dumitru V. Marin si altii, nici nu sunt pomeniti pentru contributiile lor la istoria si autoritatea acestor unitati de invatamant, unele cu autoritate nationala.
- Valorificarea adreselor/ informatiilor/ raspunsurilor de la scoli si licee chiar coroborate cu informatii furate din lucrari mai vechi (dar ale altora), tot abuz in serviciu se cheama. Incurajarea sefei I.S.J., Gabriela Placinta, o beneficiara directa a ,,OPEREI” coordonate de Nae, inclusiv cu procurarea fondurilor pentru tipar - e absolut evidenta.
- Omiterea unor oameni - opere - contributii, tot porcarie „a la Ionescu” se cheama. Cum sa nu tii cont de opera unor oameni DE CATEDRA, din ultimii 25 de ani? Obiectivitate? Ati citit bine, individul nu tine cont de activitatea de exceptie dintr-un rastimp de 25 (douazecisicinci) de ani!, rastimp in care el a scris doar cateva articolase si a scos copy-paste - de care vorbim !
Ionescu are un curaj nebun si se crede in jungla, pe teren necontrolat si unde el mai are nebuloasa politica. Sincer, regret ca Gabi Placinta s-a lasat pacalita de acest impostor penal! Celelalte doua „coautoare” n-au nici vreo treaba cu munca stiintifica.
Drept care, semnalam celor interesati cazul si asteptam trecerea vacantei pentru a afla solutia la dosarul penal.
Oricare ar fi aceasta, Naica Ionescu e un adevarat plastograf de moda noua, care, vorba lui Nicolae Filimon, a invatat sa fure closca de pe oua. Pardon, isi fura colegii si pe cei de la care ar putea invata munca de cercetare.
Deocamdata are multe pagini tiparite. Poate sa mai scoata si alte carti, dar tot plagiator ramane.
Este greu sa va paziti de astfel de figura ?


[ add comment ] ( 20 views )

<<First <Back | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | Next> Last>>