UNII NU REALIZEAZA: M.C.R. e in lume! 
Am avut zilele trecute o discutie cu un presedinte de Consiliu Judetean, pe tema reprezentarii noastre in strainatate si legatura cu Diaspora. Dincolo de functie, omul e un intelectual adevarat, preocupat si de probleme culturale. Am ramas surprins ca:
O revista culturala (oricare), nu prea pare de interes, nu intr-atat sa-i atraga atentia, avand in vedere sarcinile multiple si diversitatea lor. In conditiile in care problemele banesti, tot felul de reclamatii, tot felul de visuri ajung si la el, problematica oricarei alcatuiri tiparite pentru public sau biblioteca nu pare de actualitate.
L-am informat de aparitia Meridianului Cultural Romanesc, O ALTFEL DE REVISTA in peisajul romanesc, izvorata din nisa jurnalismului cultural, cu siguranta mult, mult mai usor de consultat si de infinit mai multa lume. Nu e vorba numai de rubricile cele mai diverse posibil (cand e totusi, vorba de lectura), nu e vorba nici de numele mari si faimoase care semneaza, nu e vorba nici macar de pret, 10 lei pentru 152 de pagini/ carte!
E vorba ca deja M.C.R. isi face loc in lume! si vom avea grija sa patrunda oriunde se poate, inclusiv in Asia, desi nu stim limba chineza, japoneza, coreana etc. (Stim ca sunt romani si pe acolo!)
Spre mandria noastra, ne-au raspuns cei de la „Lumina Lina” (New York), verbal cei din Montreal, scris din Germania si Roma. Pana la jumatatea lunii mai, la nr. 2, vom avea o colectie de aprecieri frumoase (apropo, multumiri domnule academician Toma! Multumesc australianule Ben!)
Ce vrem sa demonstram?
Cel mai simplu fapt: impunatoarea revista de cultura romaneasca si-a luat zborul in lume si oricati vor mai carti, doar ne vor ajuta prin asta, asa cum niste pseudoziaristi ne ajuta la popularizare, tot criticandu-ne. astora le raspund: iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac! (Sau poate stiu pentru ca foita lor e numai cu porcarii, scandaluri, greseli de informare si de cele ortografice! Astia si cu plastograful Ionescu, si cu Paduche Mititel, par a fi emblema unui judet care-o duce numai in violuri si hotii!)
Dupa ei, n-ar trebui sa facem nimic spre cinstea unui judet si a Moldovei!
Deci:
Stimati cititori de pretutindeni:
a) M.C.R. exista in piata inteligentei romanesti si intre granitele aceleasi limbi.
b) Sunteti invitati s-o cititi on-line sau sa ne-o cereti tipografic.
c) Pregatim nr. 2 si va asteptam cu orice contributie, o creatie nimerita. Pentru valoarea ei noi suntem raspunzatori!
Daca sunteti constructivi, sunteti alaturi de noi toti, de comoara nationala.
*
Revista a fost lansata la Iasi (Casa Corpului Didactic - 10 martie) la Bacau, pe 24 martie, la Universitatea ,,Vasile Alecsandri” si s-a prezentat pe 25 martie la Vaslui, cu ocazia lansarii romanului ,,Pedeapsa Iubirii” al prietenului nostru Val Andreescu (de altfel si redactorul sef al M.C.R.), la Biblioteca Judeteana Vaslui.
Sambata, 4 aprilie la Husi, alaturi de aniversarea emblemei noastre culturale, domnul Theodor Codreanu, va fi prezenta si prezentata M.C.R.
Va invitam la un regal cultural la Husi, pe 4 aprilie 2015.


[ add comment ] ( 22 views )

<<First <Back | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | Next> Last>>