RASPUNSURI SCRISE ...la intrebari puse (!) 
Marti, 20 ianuarie 2015, a avut loc o lansare de carte eveniment: ,,INVATAMANTUL VASLUIAN, file de istorie, secolul XVIII” - 2014, alcatuita de un colectiv coordonat de prof. dr. Nicolae Ionescu, cu sprijinul determinant al (banului, nu !) Gabrielei Placinta, inspector general al judetului Vaslui. M-am reintalnit cu prieteni si adversari, i-am oferit o carte cu autograf doamnei Condrea si alte cateva... altora. Am ascultat cu atentie, povestile nemuritoare ale catorva si n-am apreciat de loc, absolut de loc ,,prezentarea/ introducere” a prof. univ. dr. I. Agrigoroaie de loc din Iasi - plata, neinformata, lalaie, excesiv de lunga. Abia dupa 40 de minute a spus cate ceva mai interesant. Ceilalti s-au intins mai putin, dar tot propagandistic, pentru ca n-au avut timp sa rasfoiasca volumul de 612 pagini.
I-am felicitat pe realizatori, pentru ca, chiar tare greu se realizeaza o asemenea monografie. Nichita Stanescu, la Vaslui, 1971: cine mai are intrebari, ca eu am gasit raspunsurile...
Ma bucur ca am forta si mare pofta de munca. Nu va pot spune la ce lucrez, ca pregatesc mai multe carti: stiu, vreau si pot.
Cu dusmanii stau bine, ca mor de grija mea. Adversarii iarasi, la datorie, prieteni pe unde mai pot. Am primit destule felicitari atat pentru opera, cat si pentru cei 18 ani de aparitie a Meridianului.
De ce a fost premiat (?). Cititi-l si observati zecile de informatii, calitatea colaboratorilor, alergatura si constructivismul nostru.
Da, e mai mult decat un ziar. Daca de 18 ani are pagina literara... Daca tot Val e mare poet, se ingrijeste de ,,suveica” lui...
Pentru adversari:
Ma angajez sa ma duc pe jos pana la cel care poate sa-mi egaleze performantele.
Ce-am facut, pana pe acolo ? Poate ca mai e vreun tampit sa nu vada numarul de carti (chiar daca nu toate foarte bune, dar toate interesante) recordul Guiness-Book la interviuri cu sefi de stat, cu personalitati, la numar de transmisii, iar la cea mai larga vedere: simpozioanele interjudetene, demne de un vicepresedinte UZPR.
Nu ma laud, doar prezint situatia reala, ba, inca total incompleta.
Nu inseamna ca faptele nu exista daca, Ion Ion nu le stie sau Neculai nu vrea sa le vada. Detractorii au existat absolut intotdeauna, dar daca-s cu deficiente intelectuale, la ce bun sa-mi bat capul ?!!
Da, am plecat dintre Racova (ma rog, gazda lui Stefan cel Mare) si Vasluiet (pe malul lui s-a turnat filmul consacrat lui Stefan, si eram acolo!), adica din Vaslui si am ramas, aici unde pun bine-bine, osul la treaba.
Ce inseamna ,,la roate”? Ar fi acolo unde e mai greu de realizat ceva.
Vedeti ca s-a realizat volumul amintit de istorie a invatamantului. Primul, repet, primul care a tiparit ceva despre asta am fost eu, in 1980 (!!!)
Pentru adversari:
Suntem in competitie, ce-i drept si nu totdeauna iesim primii. Dar trebuie sa recunoasteti ca doar 7-8 chiar fac acel ceva unic: Baban, Clit, Marin, Ravaru, Tudosie, si... dr. Valeriu Lupu. Deci, sa ne tina Cel de sus....
Faceti si voi, garantez ca voi fi primul sa va recunoasca valoarea.
Meritele voastre nu se suprapun cu ale mele, deci avem toti, loc sub soare.
Pentru prieteni:
Indrazniti, oameni buni ! Va incurajam cat si cum putem. Pot fi 100 de reviste, tot ziarul acesta se citeste cel mai mult.
N-am totdeauna dreptate, asa-i ! Dar plec de la indemnurile acelui invatator al neamului, Ion Heliade Radulescu: faceti, faceti si nu stricati.
Pentru toti:
Haideti la lupta pentru pastrarea Limbii Romane !
Inter arma silent musae: cat mai putin zanganit de arme, ca fiecare traieste pe munca lui, cu viata lui. Pentru mine, pe net mai sunt vreo 2-3 paduchi fara nume. {i eu pot ramane Steaua fara nume.
De ziua Unirii: impreuna suntem mai puternici !


[ add comment ] ( 19 views )

<<First <Back | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | Next> Last>>