BILANTUL SI MANDRIA NECESARA 
Sa nu ne creada cineva... orgoliosi! Credem insa ca, daca noi cei care faptuim cate ceva nu comunicam... atunci cine si de ce, luand in consideratie ca putem starni invidii si dusmanii nu laude.
Anul 2014 a zburat ca o framantare grabita in care se amesteca mari dezamagiri cu eterna speranta. N-am facut parte din planurile Domnului nici in aceasta perioada! Nimeni nu se poate lauda cu bunastare!
Am recitit ,,Bilant si previziuni” din decembrie 2013: 90% am avut dreptate. Inainte de orice, sa spunem ca si pe noi ne-au calcat hotii: cei cu cuvantul inselator si cei cu mana `n averea noastra. Pe primii ii ocolim, pe ceilalti ii apara POLITIA. Din 4 dosare la Politia judeteana, nici unul nu s-a rezolvat, comisarii Carp si Golescu (de la municipiu) par a fi impotriva. Sa nu mai spunem ca am alergat mult de ne-am tocit cauciucurile la autoturisme, adica am vaslit mai zdravan din barca pe vreme de furtuna. Deci:
Realizari:
- Au trecut peste 18 ani de la aparitie (1996) si realizam o publicatie buna cu aparitie tipografica si online: Meridianul. Dar existam cu Unison Radio Barlad (in eter si online) si cu TVV.RO. E de ici, de colo, sa fim singurul grup de presa din judetele Moldovei? Avem o trupa buna, buna in grupul nostru printre care un doctor in stiinte, un doctorand, un scriitor si poet remarcabil, o graficiana remarcabila si multi colaboratori de valoare.
- Am cutezat sa ,,ne lipim” si de o revista: ONYX e pe piata si intra in anul IV cu ambitii noi, adica ne-am intarit cu Ion Mititelu dar si cu multi primari inimosi si valorosi. Speram sa realizam topul primarilor din cele doua judete: Iasi si Vaslui.
- Am organizat si sustinut 14 (paisprezece) simpozioane interjudetene in judetele Bacau, Iasi, Galati, Vaslui unul mai spectaculos decat altul cu cateva mii de persoane asistente. Din ce stim, suntem unici in toata Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania. Dezvoltarea culturii romanesti prin incurajarea scriitorilor si mobilizarea populatiei nu poate fi contestata. Am inceput cu Omagiu Cartii Vasluiene si am continuat cu Romanesti, Iasi, Harlau, Prisacani, Barnova-Iasi, Barlad, Ivesti (Vaslui), Podu Turcului (Bacau), Liceul ,,Gheorghe Vranceanu” - Bacau, Ciortesti, Lungani (Iasi), Liceul ,,Costache Negruzi” Iasi si Tepu - Galati.
Colaboram bine cu Academia Pastorel - Iasi, multumim, coane Mihai si celorlalti.
- In plan personal: prof. dr. D. V. Marin isi mai adauga 5 tiparituri, Val Andreescu alta, Ionut Horeanu alta. Dictionarul personalitatilor bacauane scris de Cornel Galben are pagini consacrate lui D. V. Marin (al 13-lea dictionar cu personalitati) alte volume sau publicatii iesene, bacauane, vasluiene consacra mentiuni si articole ziarului si revistei.
- Un gest unic: 29 mai 2014, la Podul Turcului - Bacau, intalnirea absolventilor din 1959, film, concert, expozitia speciala a pictoritei Letitia Oprisan, cartea ,,Prima clasa.../ Personalitati de pe Valea Zeletinului”. Dintre ei existau 6 mari personalitati ale stiintei si culturii romanesti de pe Valea Zeletinului: Mircea Varvara, Iancu Grama, Ioan Berdan, D.V. Marin, I. Moraru, Gheorghe Popa cu doctorate si opera de valoare nationala ( 32 de absolventi, 22 `n viata).
Tinem sa amintim ca previziunile noastre din editorialul citat s-au adeverit sau se ,,implinesc” si in 2015 (USL s-a destramat, Crin nu e presedinte, nivelul de trai a scazut etc. etc). Sa-l vedem pe Klaus Iohannis, pentru ca Ponta care ,,avea ce nimeni n-avea”, e iarasi pisicut. Asteptam.
Din pacate:
- Interesul pentru carte, pentru presa, pentru invatatura scade in continuare chiar daca se imbunatateste comunicarea online. Ca previziune: e aproape televizorul la locul de munca si prezenta video in mijlocul campului; Pentru ca nu cred ca oamenii vor sa ramana tampiti, cartea (si presa) vor mai exista o vreme.
- Criza bancilor va continua, deci vor lipsi investitiile care sa dea impuls vietii social - economice.
- Va continua aprigul atac asupra limbii romane, a istoriei neamului, a fiintei nationale, vedeti cum si emisiunile de pe TVR (toate) sunt infectate? Celelalte si mai si !
Trist pentru ce ne asteapta, trebuie, si raman totusi, optimist!
*
Va dorim, noi toti, tuturor sanatate si minte !
Sa trecem de greutati !


[ add comment ] ( 19 views )

<<First <Back | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | Next> Last>>