PREZIDENTIALELE 
Cum vad eu prezidentialele de anul acesta? O intrebare care s-a pus in 3 sate din judete diferite. Deci, un punct de vedere personal.
a) Sunt 14 candidati, li se spune impropriu „prezidentiabili” pentru ca 8 dintre ei n-au nici o sansa iar inscrierea pe buletinul de vot nu inseamna decat publicitate pe care au platit-o astfel: „Catindatul”... (oricare din cei 8) ar fi putut crede ca-l poate depasi pe primul clasat? Cine? Cand?
b) „O adunare linistita” in realitate, o cataleala pe posturile TV. Dupa disparitia acestui sarpe de dudau, numit Dan {ova (nu am vazut unul mai veninos ca acesta!) a ramas cu atacurile electorale Elena Udrea. Oricat de activa, femeia aceasta n-are nici ea vreo sansa. Desi „tata” Traian o tot impinge inainte. Monica poate dansa si pe sarma ca tot n-ajunge nici la locul III la care s-a abonat un tradator numit Tariceanu. In cele 2 zile de campanie nu vad rasturnari de clasament (pentru ca este si diferenta... de puncte).
c) Cine l-a sfatuit pe Melescanu sa-si piarda slujba lui buna si banoasa de la comanda SIE ? L-am intervievat (la APR) pe Teodor Melescanu, un lord, un tip deosebit, tocmai de asta, aruncat de ai lui si PSD, care se simteau mereu umiliti. Il respect, am scris frumos despre el in cartile mele dar, clar, n-are rand anul acesta in marea politica romaneasca, nu este loc pentru inteleptul Teodor Melescanu tocmai din motive de valoare!
d) Sondajele, mai mult sau mai putin aranjate, ii dau pentru turul II pe Ponta si Johannis, aproape firesc, Ponta se va detasa in castigator si in turul II prea multa (si eficienta) campanie, exagerat de multe cheltuieli, scarboasa campanie negativa impotriva neamtului, care neamt are exact aceeasi problema ca si pesedistul: care pierde pleaca din fruntea partidului.
Dat fiind ca Victoras Viorel este la mana baronilor, e greu sa piarda. PSD ar trebui sa fie partidul saracilor dar ce reprezentant al acestui partid e... sarac? La pensia lui nici taica Iliescu nu mai e sarac si cinstit.
e) Victor l-a lucrat pe Crin in foi de vita, de asta PSD aproape a desfiintat PNL. „Marele partid” e ogarjit rau si tuseste gros. Asteapta salvare de la electoratul care nu primeste nici macar promisiuni! Daca ar obtine 30%, ar mai spera la ceva, dar toti cei care vin din urma, in special Tariceanu (ca prim ministru mi-a facut onoarea sa vina la Vaslui sa ma sprijine in campania electorala din 2008. Deci, ar trebui sa-i port simpatie) vor trece pe partea presedintelui PSD care are cu ce-i multumi imediat si in perspectiva!
f) Nu m-ar mira ca intre 2-16 noiembrie sa reapara USL! Adica Ponta pupat Tariceanu (indepedentul!). Ma rog, e jocul ielelor pe care-l interpreteaza Calin, cu picioarele incaltate subtire pe jarul de dupa palalaie! Nu-l vad pe „primul Calin” altfel decat pe Melescanu. Meritul lor e dat de miscarile vazute si nevazute intr-o politica de toate cafelele!
g) Nu exclud ca in primul tur Ponta sa ia peste 50% si sa ne asigure astfel cu mai putine cheltuieli.
h) Hm!!!
Alegerile aceastea apasa greu visteria tarii. Tot ce vedem (si in aer) si auzim e tot pe munca cetateanului de rand. Ca unii dintre ei reusesc sa ia cate un post intr-o comisie de alegeri, e tot mita electorala.
Hai la vot, ca dupa aceea va fi si mai greu! Foarte greu!
*
Sarbatorire de vis la Tepu, judetul Galati.
Multumesc tuturor pentru noua distinctie
de Cetatean de onoare.

[ add comment ] ( 23 views )

<<First <Back | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | Next> Last>>