COMUNICARI COMENTATE… 
Redactorii Grupului de Presa care faptuiesc ziarul Meridianul, Unison Radio Barlad si respectiv TVV - online, s-au aflat prezenti la cateva manifestari prestigioase desi sunt situate la multi kilometri distanta ca desfasurare. In acelasi timp ne-am bucurat de toata atentia nu numai ca oameni de presa ci si ca scriitori sau personalitati recunoscute (fiecare cu destula opera, destui ani, destula experienta...) si ,,recuperate” `n Dictionare. Recunoastem ca ne-a facut placere si la randu-ne daruim din inima noastra.
BARNOVA - IASI
Primarul Gheorghe Cazacu se dovedeste (din nou…) un excelent organizator (si conducator) de evenimente. Sa-i ai alaturi pe majoritatea cetatenilor comunei, cele mai valoroase oficialitati din judetul Iasi, sa-i acorzi titlul de Cetatean de Onoare lui Boris Craciun (de curand are… 75 de ani!), sa-i multumesti pe mai toti cu fanfara si concursuri, este cu adevarat ceva.
Primaria, parcul dimprejur, stadionul si padurea Barnovei (scena chiar la umbra acesteia) a fost cadrul natural CURAT, chiar daca fumul de mititei si carnati era prezent intre teii cu floarea trecuta. Cred ca cea mai mare realizare a domnului Gheorghe Cazacu au fost momentele de socializare cu desfasurare graduala (inclusiv cu un concurs de sarmale) pe trepte ,,functionale”. ,,Un adevarat exemplu” a exclamat ing. Constantin Chirila, primarul de la Prisacani, la unison cu Martinus de la Dobrovat si cu altii. Cristian Adomnitei n-a stat la masa dar a avut cuvintele de salut atat pe scena cat si pentru cei cateva zeci bune de prezenti in cortul special.
Intr-un cadru natural rarisim, manifestare de nota 10, cu felicitari!
GLAVANESTI - BACAU
In alt judet, Bacau, timidul primar Gheorghe Tilibasa, sprijinit de toti cei din comuna (ce sarmale si ce friptura a pregatit doamna Primar!!) si mai ales de foarte numerosii participanti din comuna, din judet si din tara, a prezentat o capacitate de organizare exemplara. In sunetele de alamuri ale fanfarei (incepand cu ora 13:00) duminica, 20 iulie 2014 a fost fierbere la Glavanesti! Dar si liniste, ordine, voie buna, respect intre oameni. S-a vazut si simpatia tuturor pentru jr. Tilibasa si familia sa: sotia foarte activa, actionand cu discretie, fiica proaspat absolventa la ,,V. Alecsandri” cu media 10 si fiul absolvent de facultate.
Momentul special a fost cel al unor luari la cuvant al deputatului Ion Melinte (alt preferat al publicului), al prof. Popa, fost director al Scolii din comuna 25 de ani, al altor invitati de departe, insa, s-a considerat ca mai plin de semnificatii acordarea titlului de Cetatean de Onoare dr. ing. Constantin Popa, nascut la Glavanesti, primul doctor in montanologie din tara. Om cu importante realizari profesionale, familiale si in afaceri, Constantin Popa nu s-a despartit niciodata de ,,imaginea satului, a copilariei, a valorilor ridicate de pe aici, pe oriunde a umblat in lume” (ca paranteza: la aceasta sarbatoare a fost prezenta si sotia sa, Rodica Popa, fiica invatatoarei mele Tita Tatarascu din Giurgioana). Impresia ca primarul Gheorghe Tilibasa a vrut sa ofere contemporanilor (si poate viitorimii) MODELUL de succes social - necesar tineretului foarte prezent - a fost cea pregnanta!
PUSCASI - VASLUI
Nicolae Ignat, primarul, reuseste din nou sa-i stranga pe consateni la Sarbatoarea comunei desi ,,criza asta ne-a omorat”. Probabil cel mai vechi in administratia publica, organizatorul a vegheat atent la desfasurarea programului si linistea manifestarii desi avea de lucru cu diabetul sau. ,,E nevoie de manifestari cultural chiar daca-s numai cu resurse locale. Ne-a sprijinit si directoarea scolii.”
Intr-o comuna cu resurse umane si materiale reduse, chiar langa o stana, la marginea padurii, s-a amenajat scena si e un teren de fotbal, Nicolae Ignat arata ca... se poate!
Desigur lista noastra e mai mare si foarte bogata, dar azi, doar aceste trei momente, din trei comune, din trei judete!


[ add comment ] ( 20 views )

<<First <Back | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | Next> Last>>