MUNCA - ALERGATURA - SARBATORI 
REALIZARE! Ne putem mandri cu o reusita actiune social - culturala RARISIMA: Intalnirea de 55 de ani de la absolvirea primei clase de liceu de la Podu-Turcului (cu parada suspinelor, expozitie de pictura, catalogul clasei si amintiri), realizarea cartii ,,Prima clasa.../ Personalitati de pe Valea Zeletinului”, Filmul consacrat momentului, concertul ,,Privighetorilor Zeletinului”, o mica escapada in grup la colega noastra Tatiana Galan (Bulboaca) unde am fost primiti deosebit de afectiv. Mai mult, in afara de Meridianul, Desteptarea si Ziarul de Bacau (cred ca si Ateneu) au consacrat spatii acestui eveniment impartasit nu numai de cei aproximativ 60 de participanti (si de vreo 100 de elevi) si alti cetateni ai comunei Podu-Turcului. 11 oameni de stiinta, alte 30 de personalitati din Bacau, Bucuresti, Onesti, Vaslui, Iasi ,,s-au alimentat” sufleteste de la aceasta reuniune locala dar cu semnificatii mult mai generale. REACTII: ,,asa ceva, eu n-as fi putut realiza” (prof. univ. dr. Mircea Varvara), ,,o manifestare cu mult, mult peste ce se poate realiza de catre oricine” (prof. univ. dr. Gheorghe Popa), ,,o actiune cu totul unica, inclusiv expozitia mea” (pictorita Letitia Oprisan), ,,o mobilizare de forte intelectuale si materiale nemaipomenite” (prof. univ. dr. Ioan Berdan), ,,Bravo, felicitari domnule prof. Marin” (dr. ing. Constantin Popa)… La nivel personal au curs felicitari, multumiri, laude, aprecieri de peste tot, participanti sau lectori ai cartii! Ca organizator sunt foarte multumit de aceasta alta reusita profesionala, sentimentala... omeneasca!
*
FESTIVALUL International de Gimnastica si Dans, editia a-XXX-a, PRIETENIA. De aceasta data in prim-plan s-a aflat profesoara din Vaslui, Elena Anusca Doglan, care intre 6-8 iunie 2014 a capacitat (ca intotdeauna, in 30 de ani) directori prestigiosi ca prof. Mirela Nistoroschi (de la Palatul Copiilor Vaslui), prof. Daniela Popescu (Liceul ,,Anghel Rugina” Vaslui) si inspectorate scolare, minister, primarii, sa trimita intr-un festival al gingasiei, tineretii, frumusetii aproximativ 1500 de copii dintr-un numar impresionant de localitati din tara si destule din strainatate care au asigurat inaltimea cuvenita unei participari inernationale.
S-au aflat pe scena Teatrului de Vara reprezentanti din Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, altfel spus, participare selecta la o manifestare completa de inalta tinuta educativa (si spectaculoasa, fireste!).
Elena Anusca Doglan e doamna care se poate mandri cu alt Festival in afara de cel al Umorului (din 1970, la care vom reveni!) de mare audienta cu fonduri costelive, cu efecte sociale demne de un renume unic. Va felicitam si noi tare respectuos, Doamna prof. Elena Anusca Doglan!
*
ALT FESTIVAL: AL FANFARELOR la Lipovat unde primarul Valerian Hriscu a stralucit printr-o organizare model, chiar daca unii se pot impauna ,,cu cantec de fanfara, in aer liber”. Unii, chiar aflati la pupitrul unde se cheltuiesc banii, nu vor, nu pot, nu stiu sa recunoasca.
Oameni buni: acest Festival a avut primele 3 editii in anii 1971, 1972, 1973 si au fost conduse de semnatarul acestor randuri. Din nestiinta, unii au considerat de vreo 3 ori pana acum ca au descoperit noua America, adica au inceput cu numaratoarea de la capat.
Ce, Lucian Onciu, care mi-e drag, nu poate pune cap la cap cele 3 inceputuri sa rezulte nu cativa ani de incurajare a unei bresle, adica muzicantii de fanfara ci iata, 43 de ani, adica mai bine de o generatie! Adica nu 10 editii, ci aproape 26 si pe durata 1971 - 2014 (43 de ani batuti pe muchie, de cand la Brodoc s-au intrecut vreo 18 formatii din tot judetul si cea de la Manoiu - Gherghesti a fost cea mai buna!!!). Nu cumva e spre MANDRIA Vasluiului care a mai facut ceva pentru acest sector muzical, comparabil doar cu Festivalul ,,George Enescu” de la Bucuresti!...
Domnule Lucian Onciu, ia-ti si dumneata meritele permanentei dar repune si acest Festival in drepturile sale.
*
Ca sa intregim titlul: toate acestea, completate cu Zilele comunelor la Gorban, Rosiesti, Miclesti s.a. se fac cu multa alergatura, deci munca !


[ add comment ] ( 31 views )

<<First <Back | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | Next> Last>>