ALEGERI, ALERGII, AGRICULTURA… LEHAMITE! 
Mai sa pun pariu ca mai mult de 40% dintre alegatori, nu vor participa la vot. Cu exceptia gestului de mare demnitate al actorului Mircea Diaconu (chiar o minte luminata!) totul inseamna balacareala politica neproductiva si degradanta. Unora le-o fi placand asta, devreme ce televiziunile se lauda cu audienta maxima.
Se vor face niscaiva eforturi financiare, dar europarlamentarele nu inseamna mare lucru pentru poporul roman care acum este intr-o stare de ,,aleasa” nemultumire. ,,Cu pesedeul nostru-n frunte/ mai vin datorii marunte” pe langa cele mari si grele. Putem sa ne bucuram, chiar, pentru ca vin si multe alte neplaceri poleite (politic) acum cu ,,pensii modificate” in favoarea prapaditilor, cu cresterile salariale la favorizati (cum si pentru ce castiga astia aproape 2 miliarde lei pe luna...? Ce fac?), cu furturi de multe milioane din haznaua statului, cumparare de influenta s.a.
A mai aparut si chestiunea Ucrainei care are efecte inca nebanuite!
Mai este frectia la piciorul de lemn al Rusiei, maica mare care-si rotunjeste teritoriile, cu temeri pentru ai nostri, mereu slabi si ineficienti!
Cam toate duc la devalorizarea leului si conditii mai grele pentru noi.
Ca avem alergie la ursul rusesc… el tace, face, caravana (cucerirea de noi teritorii) trece, Putin petrece. Romanii tusesc mai putin cu scutul Nato deasupra capului dar basarabenii pot ramane repede fara Transnistria. Cu amenintari de 2 lei nu opresti namila cu senile, avioane, rachete! (cu care altfel n-ar mai avea ce face).
Agricultura noastra, sau care o facem noi are probleme si iarasi probleme. Dupa preturile sub jumatate de anul trecut, coltul ierbii invita la actiune, munca, speranta. Nici tu vreun pret pe recolta, nici agrotehnica inaintata, nici subventii marite (ba, dimpotriva, au crescut impozitele si pe norme de venit).
Toti sunt convinsi ca taranul nu poate muri de foame si-i intereseaza prea putin de bunastarea lui. Acum trebuie sa vina voturile si se intetesc dezbaterile in mijloacele mass-media. Cratitele, brelocurile, berea si carnatii sunt pe cale de disparitie pentru ca primarii inteleg sa ia, nu sa dea. Recent s-au votat masurile ,,stimulative”! Cati vor voi sa-si faca plimbarea pe la urne vor fi cu ochii spre reprezentantii lor de culoarea cartilor de joc. Mi se pare de-a dreptul hilar ca pentru Parlamentul European ,,delegatii locali” sa duca greul. Indiferent cati vor vota, dupa primar se vor uita!
Lehamitea pentru viata politica, lipsa unor orizonturi cu adevarat democratice, nadejdile ciobite, sparte sau zdrentuite pentru propria sa munca, il fac pe orice gospodar - votant sa nu mai creada in promisiuni. Ce sa promita candidatul - credibil - ca va lupta impotriva imparatului inarmat, cu capul si mainile goale? Ca va milita pentru drepturile romanilor? Pai, n-a luptat Eba fie pentru limba romana, fie pentru scaunul foarte bine capitonat, fie pentru bunastarea ei. Mamaaa, si pe cati bani! N-a fost Tokes votat de 1000 de vasluieni si trimis sa ne injure in limbile pamantului… Fir-ar mama lui de fariseu!
Asa ca ,,da-i in colo” si sa ne apucam de treaba noastra chiar daca inghitim in sec sau ne podidesc lacrimile.
Pentru alegeri ne apar alergiile, pentru agricultura numai Dumnezeu o mai poate srijini, dar de toate ne apuca LEHAMITEA.
Si… cu asta ce-am facut ?


[ add comment ] ( 30 views )

<<First <Back | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | Next> Last>>