DUPA PRIETENIILE MARI urmeaza DUSMANIILE TARI 
Politica romaneasca ne-a aratat din nou fundul, desi, vorba lui Sadoveanu ,,toata lumea are fund dar nu e nevoie sa-l arate la oameni”. Vedem deci patimile si porcariile fruntasilor foarte alesi ai neamului, cei care au ocupat 600 de locuri in loc de 300 cat s-a votat la referendum.
S-a spart neverosimilul 70%. Determinat de prietenia apriga dintre doi politicieni indrazneti, USL s-a varsat in USD (cat era asta de asteptat!) care sa includa non-partidul conservator, UNPR-ul servilului Oprea, unde a fost dirijata rezerva de cadre a lui Ponta si care sa pescuiasca vartos cu ajutorul grofilor unguri si a ,,impartialilor” de la minoritati (un numar tampon de afaceristi ,,Dandanachi”) in paralel cu politica. Macar daca ar fi tigani, ca astia ar trebui mai bine reprezentati. La alegeri, UDMR e scos 5,1% deci exact cat sa intre in parlament ca masa de manevra pentru PSD. Cartile erau facute chiar in ziua alegerilor iar declaratiile de mare dragoste ale lui Victoras n-au avut si n-au absolut nici o manta de incredere.
Intr-un cuvant, din marea PRIETENIE se alege dusmania tare intre cele doua parti dupa izgonirea mieroasa a lui Crin si ai lui. Cuiul lui Pepelea pe care au vrut sa-l planteze liberalii, adica pe Iohanis, n-a fost acceptat, mai ales ca pregatirile de atata vreme erau incheiate. Trufas ca intotdeauna, partidul lui Ponta face legea, asa cum crede ca poate. Ca sa faca totul perfect, a ajutat PNL sa se sparga si el. Tariceanu - David si nataraul de Stroe (mare surpriza! mare surpriza!) dezvolta in aceste zile o alta formatie care chiar il va da gata pe Crinisor cel cu odihnitor somnisor. Cand a avut ocazia, acesta din urma l-a facut ministru pe Cristi David, sa-l rupa de Tariceanu dar iata, nu i-a mers.
Ce se va intampla dupa marea iubire (homo) in marea balacareala:
a) La nivelul tarii va iesi clar in evidenta inteligenta lui Antonescu, dar nu si orientarea sa spre ajutoare. Antena 3 il mai lasa pe Basescu si il toaca marunt pe liberal. Si nu-l vad invingator!
Stiind bine naravurile pesediste, inca de cand au semnat si insemnat alianta, am spus in aceasta gazeta ca Antonescu nu va ajunge prese-dinte. Tot aici am consemnat soarele cu dinti, PSD care stralumineaza politica romaneasca, o organizare care stie sa taie capete. Nu? Cate capete a scurtat maretul Stefan sa domneasca 47 de ani, ehei! Deci sa se mentina colosul politic romanesc are nevoie de jertfe nerecunoscute.
Tot la acest nivel: va fi din rau in mai rau ca nu vor putea fi votate unele legi, nu vor putea fi aplicate unele masuri. Circul mediatic va fi insa cu totul interesant.
b) La nivel local.
1. In prima etapa vor mai fi pastrati in functii locale destui liberali care sa asigure linistea. Cand pica ordinul de sus astia zboara; si asta pana in campania prezidentiala!
2. Ei, de-acum expresii piparate, acuze, jigodenii. Parca era prea liniste. Nu va fi tare zdruncinata din cauza celor doi frati cu afaceri comune desi acum sar cu barda pana-n luna! Niste reclamatii, pari, delatiuni ale unor anonimi vor fi la ordinea zilei. Daca tot ar fi justitia libera si independenta.
3. Vor calca repede niste parliti, lipitori de afise care-au urcat in posturi nevisate. Nu-l vad rezistand pe viceprimar de Iasi Danga, pe vicele Consiliului judetean de Vaslui - Bichinet si nici pe multi viceprimari liberali. Numai ca multi, foarte multi vor juca la doua capete, ba chiar dau imediat adeziuni la PSD. Daca aia din parlament fac destule invarteli, de ce nu s-ar invarti si ei ca nu-s chiar prosti!
Despre balacareala din politichie am mai scris. Asa ca e de asteptat sa vedem cat acid si alte otravuri vor varsa cei izgoniti. La cat au fost de prieteni, nu se poate sa nu fie vrajba in valuri. Macar pana in noiembrie si… cat tine valabilitatea proverbului.


[ add comment ] ( 31 views )

<<First <Back | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | Next> Last>>