GATA cu sarbatorile! 
Greu a fost in 2012 cu seceta lui (si alegerile tare paguboase) si tare greu 2013 cu atatea angarale pe capul oamenilor care trebuie sa suporte regresul economic, social, cultural. Cultura, sanatatea si invatamantul au fost cele mai afectate iar agricultura rau inglodata. Cine crede ca veniturile in aceasta ramura economica au fost mai mari, ori nu stie, ori e incapabil sa priceapa ca injumatatirea preturilor a fost lovitura naucitoare. Ca sa fie la fel, vom plati alte taxe (si majorate), alte impozite, nu vom mai putea vinde laptele din gospodarii si in loc de 14 kg de grau pentru un litru de motorina vom plati 16. Asa ca oricum cheltuielile/ ha nu mai ies!
Neamul nostru cel deprins la munca, a rezistat cu prapadenia din agricultura, cu salariile mici, cu adaptarile din mers la U.E.
Exodul romanilor e mai mare decat se recunoaste si de fapt nu se stie dat fiind libera circulatie in Europa. Guvernantii nu au interes sa primeasca fonduri mai mici de la U.E. deci vom vorbi tot de vreo 20 de milioane de romani, cu ,,tendinta de crestere” spre 16.
Pana la urma n-avem incotro, fara munca nu se poate, de moarte si de fisc nu ne poate scapa nimeni, trebuie sa existam muncind pentru altii si sa suferim pentru noi si ai nostri. Cu sperante…
Sfarsitul lui 2013 si inceputul lui 2014 au fost… vacante. Sau cum vreti sa le numiti, ca oricum de mult n-am mai avut atatea zile libere nici muncind la stat, nici in mediul privat. Sa zicem ca asta a fost rasplata jertfei patriotice!
In sarbatorile de iarna 5 decembrie – 6 ianuarie am descoperit cat de numeroase, variate si interesante sunt manifestarile specifice. Am avut si timp, si ne-am si adaptat: am reinviat colindele religioase (in criza economica din secolul trecut s-au tiparit peste 200 de volume cu colinde), am luat la cunostinta ce s-a intamplat in politica sau de aventurile unor dezbracate si… am visat sa plecam in exterior!
A trecut Boboteaza, Sf. Ioan, am aghezmuit viile, vitele, pamanturile si dupa ce ne-am intrebat incotro o luam, trebuie sa trecem la treaba, ca, iarasi, fara munca nu se poate.
Masina de dat sfaturi ar fi gata sa functioneze dar prea putini ar trebuie sa mai fie dezorientati. Slujba rea sau buna, daca o avem, planuri in agricultura nu lipsesc, gandul la vreo carte… hm!
Asa ajungem grabnic la ideea ca ne zbatem pentru ce avem dar visam la ceva mai bun. Si cum s-ar putea altfel?
Noi, cei de la TVV.RO, ziarul Meridianul Iasi – Vaslui, Unison Radio Barlad, ne-am odihnit putin, cam cat toata lumea si ne intoarcem hotarati la munca. Si credem ca chiar aveti nevoie de noi, cu pozitivismul nostru, cu alergatura noastra, cu sufletul Dvs.!
E sarbatoare cat ai de mancare. Ca sa tot ai, alergi, visezi, reusesti.
Suplimentar, noi redactorii, mai reusim cate o carte – doua: anuntam iminenta aparitiei volumului de interviuri ,,PRIMARII, ca niste oameni acolo si ei”.
Pe 23-24 ianuarie ,,provocam” zilele ziarului Meridianul Iasi – Vaslui in Iasi si intr-o comuna din judetul Iasi. Nu uitam ca de 16 ani avem pagina de cultura iar Academia libera de umor ,,Pastorel”, in frunte cu domnul Mihai Batog – Bujenita, este langa noi. Scriitori avem, bani ne mai trebuie, public gasim… actiune sa fie. Si va fi.
Prin urmare, ca pentru toata lumea, gata cu sarbatorile, ura… si la munca!
Cam asa va fi in 2014, dar si la anul si LA MULTI ANI!


[ add comment ] ( 31 views )

<<First <Back | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | Next> Last>>