PE … MAINE ! Curentul Cultural – Informational Vasluian 
Care poate fi cel de vineri, 25 octombrie 2013 sau cel care se tot indeparteaza ca linia orizontului.
Mai intai, vineri: cam stiu cati scriitori, oficiali, elevi sau alte personae interesate vor participa la eveniment. E bine ! Am pregatit un program pentru minte, inima, literatura, divertisment. Dat fiind ca am obtinut sprijin si de la Consiliul judetean, sper ca intreg programul sa fie intocmai realizat. Se detaseaza Simpozionul national ,,Curentul Cultural – Informational vasluian” incepand cu ora 13:00, precedat de o expozitie de carte, incepand cu ora 10:00. Rotaria va sustine un program dupa ora 14:30, dar fiecare participant va incerca sa-si sustina propria partitura (in cel mult 3 minute) dupa principiul uite omul, uite opera.
Sa nu se inteleaga cumva ca e simpla lansare de carti pentru ca, in esenta, participarea unui atat de mare numar de creatori locali sau din afara judetului e foarte greu de realizat si cu siguranta va ramane unica in istoria culturala locala, pentru ca indraznim sa provocam o lume diversa, cu tot felul de ambitii, comportamente si capacitati, cu rare disponibilitati de timp.
Esenta:
Incercam ca cei prezenti sa socializeze (nu-mi place deloc termenul) si sa prezentam exemple pentru lumea scolara, elevi de la licee si scoli vasluiene fiindu-ne musafirii...
Numarul special al ,,Meridianului”, cel de astazi, va fi distribuit gratuit, sperand ca va trezi interes si mai ales discutii, multe discutii din care sa sara scanteia creatiei, a bataliei cu cuvantul !
Va avertizez ca nu va avea caracter politic desi am invitat si politicieni si dau ca exemplu pe doamna senator Gabriela Cretu, care are cateva carti de valoare, Corneliu Bichinet si multi altii. Cei anuntati in program vor fi autorii care cuteaza sa se expuna publicului !
Nadejdile mele de azi sunt legate de asigurarea confortului spiritual si personal pentru fiecare, drept care alte pareri... pe maine.
Legat de maine, cel din viitor:
Dupa cum vedeti si din materialele publicate alaturi, parerile sunt impartite, dar indeobste se recunoaste ca ,,explozia” literar – stiintifica si culturala din aceste decenii, in acest judet e cat se poate de reala si benefica. Cartile exista, scriitorii exista, ideologie (nu prea era nici nevoie), revista consacrata Curentului... nu prea rezista (cu cateva incercari).
Va avertizez ca vor fi sigur, surprize placute pentru dumneavoastra orideunde veti fi. Speram sa ne imbogatim mintea si la situl de pe langa biserica Sfantul Ioan, si la Muzeul judetean, si la Mausoleul Penes Curcanul.
Pana la urma, reusita (la care speram) maine se leaga de ce vom constata peste catva timp ca un numar atat de mic de oameni inmanuncheaza - cristalizeaza un monument spiritual care nu va fi recunoscut daca noi, cei de azi, nu-i cerem dreptul de existenta si valoare. Complexul de manifestari de pe 25 octombrie ar putea fi un certificat pentru alte timpuri.
Insist asupra punctualitatii pentru ca avem mare concentrare de spirit si daca nu se degajeaza... ies critici !
Va invit: veniti cu toata increderea, nu musca, nu sangereaza, nu dauneaza !
Pana la urma, e manifestarea dumneavoastra pentru dumneavoastra. La buna vedere !


[ add comment ] ( 34 views )

<<First <Back | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | Next> Last>>