OMAGIU … zilei de azi ! 
Sunt zile in care trebuie sa multumim cuiva, Celui de sus, ca putem respira, ca ne doare cate ceva, dar ne miscam, in sfarsit, ca traim!
Asta ca suntem bine crescuti si multumim gospodinei pentru masa si trebuie sa ne multumim noua macar, pentru rezultatele muncii cu succes. Cand putem, o facem si cu banul...
Vedeti, in esenta, vreau sa scriu de satisfactia de a trai... si, cum fara munca nu se poate, de a munci. Omul fara ocupatie e gata de moarte. De ce atata munca? Pentru ca altfel nu se poate, sensul intregii existente este dragostea si roadele muncii.
Omagiu cartii vasluiene de pe 25 octombrie 2013 ar fi incercarea de a atrage atentia ca si aici sunt creatori de mare valoare care nu si-au gasit recunoasterea dintre cei de foarte sus, descoperiti candva de alti foarte de sus.
Ani de zile am afirmat ca pentru lumea dimprejur sunt importanti acei care imping vagonul social – cultural pe sinele istoriei aici, subliniez aici unde activeaza si disemineaza elemente de valoare nationala chiar daca sunt doar aspecte ale localismului creator. Intr-o suma nationala pot fi mai putin relevante dar dintr-o emulatie remarcabila e imposibil sa nu fie cineva de inaltimea spirituala a unui neam.
Am lansat o ACTIUNE de recunoastere a valorilor noastre intitulata astfel dar convocandu-i si pe muzicieni (domnule Marcel Iorga, astept materialul), artisti plastici, chiar interpreti mai mari si mai... putin compozitori (!?)
Dintre zecile de discutii, cineva mi-a reprosat ca umblu dupa glorie cu ce fac. Raspund: nu umblu, pentru ca o am! Le mai trebuie vreo 3 vieti unora sa faca atat cat am reusit eu! Si ce urmeaza, sper ca urmeaza, o alta dezlantuire creativa care nu poate fi decat in spatiul si timpul ,,de azi” si de maine! Ne trebuie actiune chiar daca cineva crede... alte bazdaganii!
Ce estimez ca va fi vineri, 25 octombrie 2013:
a) Prezenta unui numar mare, mare de creatori sau personalitati locale. Ecce homo ecce sua opera e cel dintai castig pentru cine vede, aude, judeca.
b) Buchet si esente umane si de personalitate (individualitate)! Din cate-i cunosc eu pe unii, ar fi careva sa vina sa vada, sa-si rasuceasca nasul si sa carteasca. Ei, si?
c) Comunicare (sincronic si diacronic), adica intre creatori (observati nu numai partea scrisa) si intre acestia si lumea tanara scolara.
d) Pentru elevi, modele si exemple care sa-i ajute sa se orienteze in viata.
e) Manifestare culturala ampla, unica.
In conditiile in care insasi limba romana e in stare de asediu (cu totul distructiv), noi indemnam la lupta cu cuvantul pentru a gasi drumul altei existente a acestui principal stalp al devenirii noastre istorice.
Avem nevoie de ,,batausi cu cuvantul” pentru ca momentul din timp pe care il parcurgem inseamna cumpana din care vom iesi ingenunchiati! Nu-i aceeasi treaba ca pe vremea turcilor, ci mai degraba in cea a romanilor care au desfiintat Dacia (atunci in sute, azi in cateva zeci de ani).
Asa ca AZI, e inca un timp pe care trebuie sa-l omagiem ca-l traim!
Ca putem sa fim noi insine.
Va astept vineri, pe 25 octombrie 2013, incepand cu ora 10:00.

[ add comment ] ( 32 views )

<<First <Back | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | Next> Last>>