TOTUSI, 20 - TV.V. 


Astazi, de Ajun, la ora 7:00 s-au implinit exact 20 de ani de la PRIMA EMISIUNE TV locala in Vaslui - in judet si in Moldova. Pentru cine n-are nimic sfant, sau nu-i ajunge mintea la evenimentele importante (ce mai e Revolutia azi … ?) sau cocheteaza cu jigodismul, ar fi intrebarea "ei, si ce ?!" pentru cine vede cat e de greu sa faci ceva cu totul deosebit, ramane de-a mirarea, iar cine ia aminte si cugeta, nu poate gandi decat … "bravo lor !"
Din cauza ca fiecare numar de ziar are viata lui (ca si fiecare carte), amintesc data inceputului, 5 decembrie 1990, prima emisiune (doar in 3 saptamani), pe 24 decembrie 1990, Licenta de emisie 001/ CNA, si, urmeaza acele momente stralucitoare, ca briliantele in parul frumoasei. Martora la tot felul de evenimente, majore sau minore, cu oameni in sufletul carora au incaput toate ale lumii, televiziunea locala ca INSTITUTIE a avut un rol multiplu si mai ales de ilustratie vie si imediata a Curentului Cultural - Informational vasluian. Aproape nici unul dintre cei peste 150 de autori (cu peste 300 de carti), niciuna dintre cele peste 60 de publicatii locale n-a lipsit, ca semnal, din pagina de cultura a Meridianului sau TV.V., sau Unison …
Probabil, pana la aparitia cartii 20/ TV Vaslui, Romania - Europa n-o sa mai zic nimic, nici macar de TVV.RO, care misca realitatea locului in toata lumea.
Cartea de mai sus va completa tetralogia despre viata cultural - informationala si nu numai, a acestor locuri, care au infatisat frumosul si normalul dimprejurul nostru spre deosebire de oribilul care se transmite azi pe posturile centrale cu vasluieni violatori, hoti, detracati: NOI CEI DE LA ROATE putem fi mandri ca nici pentru arginti, nici pentru sarmale, covrigi sau alte pomeni n-am injosit imaginea conjudetenilor. Mai mult:
- Am purtat cu demnitate si inteligenta imaginea pozitiva in 17 tari si cu Romania 18. Editorialele, cartile sunt … de la fata locului, ca sa folosim alor nostri, nu sa fim laudarosi.
- Din Tara Romaneasca am prezentat valorile ei pe micul ecran, in ziar, la radio. Din cateva zeci de orase (aproape 60) si localitati am fost pe faza, ca si din Chisinaul cel framantat de comunism.
- In 20 de ani am filmat, transmis, comentat din 321 localitati ale judetului cu eroi principali primari sau cei din urma necajiti …
- Desigur, am facut tot ce am putut omeneste pentru cei de aici.
- Am realizat o SCOALA DE PRESA, de-a lungul acestui timp cu cel putin 500 de cursanti si aproape tot ce-i presar in judet a trecut pe la noi. Avem premianti (vedeti Striblea ce destept e, Parvoiu, Ursu etc.) dar si destui repetenti sau rebuturi umane.
Dar NOI am inceput si ne mandrim sa putem continua.
Despre calitatea si competenta noastra au scris presedinti de stat, jurnalisti avizati ori mai personalitati romanesti si straine.
La aniversare pomenim de realizari: cred ca o mare biruinta este valorificarea materiei cenusii de pe aceste locuri, chiar daca acum produce mai mult in multe alte parti ale lumii.
Acum 20 de ani a inceput o productie spirituala, localism creator unic. Cei care vin, daca au minte, vor folosi ce-am semanat noi. Daca n-au, nu-si vor pretui mama, tatal, familia, n-au sa tina cont nici de istoria locala, nici de cea nationala, se vor abrutiza si vor "consuma" violenta, sex si covrigul zilnic !
Sa speram ca nu apucam manipularea psihica si nici alte rautati ale lumii coapte in laboratoarele stapanitorilor cu banul si nu cu sabia.

Si, dupa 20 de ani, va dorim tuturor sanatate presarata cu fericire, nu numai la anul ci si La Multi Ani !



[ add comment ] ( 37 views )

<<First <Back | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | Next> Last>>