TV Vaslui - 20 si Curentul Cultural - Informational vasluian (IV) 

TV.V. inregistreaza in prezent un RECUL, ca si toate statiile locale din tara, marcandu-se astfel inceputul disparitiei statiilor locale. Vestul nu mai are asa ceva.
CAUZE:
- Inmultirea statiilor locale, chiar neprofesioniste, dar multe.
- Multitudinea televiziunilor centrale. Pe telecablu 20 - 100 posturi. Efect - scaderea interesului localnicilor pentru faptul local adesea lipsit de spectaculozitate si redat in limite obisnuite.
- Criza economica nationala + falimentele locale.
- Micsorarea numarului de partide, coroborat cu scaderea puternica a interesului pentru politica.
- Profesionalizarea lucratorilor in mass-media centrala care deplaseaza interesul spre acestia in raport cu relatiile, nu intotdeauna antrenante, ale autohtonilor, majoritatea slab platiti + dezinteresati.
- Lucraturile si dusmaniile locale, rutinarea sunt din ce in ce mai evidente.
- Scaderea apetitului pentru informatie, in special pentru cea locala. E cam la fel pretutindeni.
- Imposibilitatea unor investitii in aparatura si in pregatirea de profesionisti. Arie redusa de publicitate.
- Dislocuirea emisiilor din eter de catre cele pe antene satelit sau telecablu: ieftine si cu posibilitati de … telecomanda ! Miile de "farfurii" de 60 cm diametru cu un receiver performant, la fereastra, si gratuit, au sugrumat interesul pentru emisia in eter.
Ar fi de asteptat ca televiziunile locale sa dispara cu totul datorita concurentei cu cele nationale (tehnic, variabilitate continutistic, chiar de nisa), antenelor satelit individuale (si) foarte numeroase si telecablul (cat va mai exista). Pericolul cel mai mare care vine este "televiziunea pe celular", receptia pe aparate mini, la purtator, ceva mai mult decat terminalul 3D, pentru ca receptia pe computer deja nu mai prezinta pro-blema.
La aniversarea de 20 de ani, Grupul de Presa Cvintet Te-Ra isi adjudeca MERITELE cele mai mari intr-o ierarhie a celor mai importante contributii la propasirea vietii social - economice si mai ales cultural - stiintifice, cel putin in urmatoarele domenii: - Deschizator de drumuri in mass-media. Intaietatea prin TV.V., Unison Radio Vaslui, Unison Radio Barlad, Meridianul.
- {coala de presa, neoficiala dar riguros reala.
- Sprijinirea Festivalului National al Umorului "Constantin Tanase", ca activitate cultural - emblematica pentru judetul Vaslui in raport cu TARA.
- Acte culturale notabile: Festivalul Break dance, infiintarea Asociatiei Creatorilor Vasluieni, Festivalul obiceiurilor, sarbatori (aniversari locale) ale mijloacelor de presa cu public extrem de numeros, exemplu, in 2005 - 25 000 cetateni au sarbatorit Vocea Vasluiului, respectiv Unison Radio, lansari de carti.
- Sprijinirea campaniilor electorale (presedinti, deputati, senatori, parlamentari)
- "Jandarm" pentru politica locala si administratie ca spirit critic viu al comunitatii.
- Educatie civica, inclusiv in campanii electorale din 1990 pana in prezent.
- Reprezentativitate in organizatiile nationale in Media, presa, politica.
- Activitate in cadrul Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Filiala Vaslui are un membru in comitetul Director, pe presedintele filialei.
- Ilustrarea fenomenului cultural - editorial prin semnalarea aparitiilor si incurajarea autorilor.
- Autoritatea media recunoscuta in plan extern, dovezi fiind colaborarea cu BBC, Deutsche Welle, Vocea Americii, Televiziunea Catalan din Chisinau, pe care le-am preluat direct.
- Distribuirea de ajutoare umanitare prin intermediul mijloacelor de presa pentru diverse categorii de cetateni ajungandu-se intr-un singur an (2007) la 16 000 de localnici care s-au bucurat de acestea.
- Emanatie a Curentului Cultural - Informational, mai mult, INVERS: mijloacele de presa ale grupului au fost promotori permanenti ai acestuia.


[ add comment ] ( 20 views )

<<First <Back | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | Next> Last>>