MANIE … 

Pamantul se lucreaza cu manie si nadejde !
Anul acesta a fost exceptional pentru agricultura si doar neatentii (ca mine), nestiutorii sau puturosii nu vor scoate recolte bune.
Cu peste 20 de ani in urma, unul Barladeanu, atragea atentia ca agricultura poate fi primul sector performant din economia noastra. Noii politicieni au distrus-o, inclusiv prin vanzare, dar mai ales prin politica preturilor. Asa ca dupa ani si ani … o bruma de speranta (pentru potolul cel de toate zilele), cu manie si nadejde … la pamant !
Prin magazine bate vantul tare dusmanos. In 8 magazine, marti, pana la ora 11:00, nu intrase nici un cumparator, la cauciucuri, ieri nu se vanduse nimic. La second-hand-uri rar si slab se mai vinde ceva. Patronii tremura, vanzatoarele si mai tare. Mai toti micii intreprinzatori disponibilizeaza din personalul putin pe care-l au. Tremura binisor si cei cativa intreprinzatori mari din judet. Pentru comercianti si producatori nu poate si decat manie si deznadejde.
Pensionarii par sa se miste cel mai mult, desi sunt cei mai varstnici. Desigur, protestele lor nu prea pot fi auzite nici de Basescu, principalul vinovat, nici de guvernul marioneta (prea-plecat si incompetent). Personal, nu stiu alt vinovat decat pe presedintele recent votat (bravo, celor care l-au sustinut) care a intretinut starea conflictuala si apoi dicteaza din ce in ce mai mult si mai rau. Asta ca sa apropie momentul de dictatura.
Revenind la pensionari, presedintele lor pe judet zicea ca e atentatul criminal la adresa vietii lor. Ioan Stamate era foarte hotarat si considera ca protestele, judecata (inclusiv la CEDO) trebuiesc urmate ! Cu toata mania !
Crescatorii de animale sunt … in plop. N-au cui vinde, nu prea au ce, doar 13 cereri acopera cerintele pentru obtinerea subventiilor. Sa ne miram de injuraturile la adresa "animalelor" (!) care-i necajesc ?
La televizor asistam la dezbateri dintre cele mai desantate, opozitia criticand, pedelistii si "independentii" aparand masurile guvernamentale ! Astia n-au nici o manie pentru ca n-am auzit sa li se micsoreze salariile si indemnizatiile. Auzim, in continuare de retributii nesimtite si de castiguri fabuloase. Ce-o fi facand ala care are 1 miliard pe luna, adica peste 30 de milioane vechi pe zi - SALARIU ? Ca, urmeaza masina la scara, ciubucurile, influentele, vizitele, etc. etc. … Astia-s maniosi ca-s luati la ochi de presa !
Mania cereasca vine si ea pe ici pe colo: ploua cu piatra sau furtunile si puhoaiele. Am trait astfel de momente de groaza si n-am priceput de ce Dumnezeu poate fi manios de vreme ce el poate ierta mai mult decat pacatuim noi.
Pana la urma noi, toti, traim razboiul acestei generatii numit criza, mai adanc decat alte popoare, datorita nulitatilor din conducerea tarii, datorita "ajutoarelor de stat" care-au secatuit visteria pentru puturosii natiei (crasmele-s pline si acum, toicarii - cei care vand cu toiul si pe caiet o duc bine !), atrasi la vot, datorita vanzarii tarii si a bunurilor ei.
Eu cred ca sute de ani vom ramane datori vanduti si nici STATUL EUROPEAN nu ne va scapa.
Ramanem totusi, cu nadejdea chioara, dar si cu toata MANIA !


[ 2 comments ] ( 21 views )

<<First <Back | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | Next> Last>>