CRIZA subiect si obiect ! 

Romania cea de toate zilele traverseaza o situatie grea, grea.
Daca tot romanul e necajit, cum sa fim noi mai altfel ? Se duc din ce in ce mai repede clipele pentru suflet, pentru distractie si … pentru ai nostri.
CRIZA = NEVOIA a navalit aspru, a inchis societati comerciale, a afectat agricultura, ne acapareaza gandurile si energiile. Firesc, face obiectul atator dezbateri, de catre avizati sau nu, in emisiuni televizate sau radiofonice.
Nu pare a fi pe agenda parlamentului, iar deputatii si senatorii de Vaslui care ar trebui sa planga (in numele nostru) pe langa guvernul prapadit printre afaceri oneroase, sa mai scoata ceva pentru amaratii din dealurile vasluiene … NU-S ! Ii mai aude cineva sa clantaneasca, macar ? Ii mai vede cineva dupa ce au obtinut ce-au vrut ?
SUBIECTUL e la moda si probabil, va ramane de actualitate o buna vreme pentru ca ne priveste pe fiecare. Dar, e doar teoria.
PRACTICA insa, ingrijoreaza (pana la groaza) pe toti, toti, pentru ca viata de zi cu zi, eforturile de a rezista, de a realiza ceva, de a lucra undeva, e totul.
OBIECTUL crizei (nevoii grele) este cel mai greu de rezolvat: taranul e pe camp si n-are nadejde in progres; intreprinzatorul isi pierde marfa sau productia pentru ca n-are desfacere; functionarul (bugetarul) se asteapta la (curba de) sacrificiu pentru cei 25%; in spitale e de groaza (cu medicii care stiu ce sa faca dar n-au cu ce, mai ales farmaciile sunt goale, etc. etc.
Un exemplu: In Spitalul Judetean Vaslui dr. Carmen Rotaru ne-a istorisit un caz cutremurator: tanara Margean Ionela - Ramona e pe moarte la 21 de ani cu toate eforturile dumneaei si colegilor (fara destule medicamente, doar cu stiinta, nici Dumnezeu n-ajuta) …
Alt exemplu: tanarul angajat Popa de la Primaria Vaslui se poarta nepotrivit cu solicitantii, ba chiar fata de noi a avut iesiri necontrolate (poate a terminat la Casa de copii si n-are educatie, mi-am zis) si se crede Cristosul pamantului. Am aflat ca i s-a schimbat biroul si era stresat omul (il scuz de data asta !).
Tot in obiectul nevoii este comportamentul aberant dar si sabia concedierilor, restrangerilor de activitate. Tot am vorbit ca am anticipat ce va fi in presa, iata, incep sa se destrame alcatuiri solide altadata. Vine, vine jalea cea mare pentru ca presa este aparatoarea marelui public.
In sinteza OBIECTUL preocuparilor noastre este acest razboi modern, numit acum criza, deci lupta pentru supravietuire !
Subiectul e teoria, foamea e practica, deci OBIECTUL actiunii romanilor, oriunde s-ar afla ei. Subiectul si obiectul, pana la urma tot un drac pe care nu-l putem izgoni nici cu cea mai curata credinta in Dumnezeu. Nu-i asa ca acestea trebuie sa ne preocupe ?

Mare realizare pentru sportul vasluian. F.C. Vaslui in finala Cupei Romaniei.


[ 1 comment ] ( 22 views )

<<First <Back | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | Next> Last>>