ANIVERSAM, de ce nu ? 


Intrebarea e cum, ca pana la urma poate fi numai cu gandul !
De Buna Vestire, an 2000, s-a ivit seria noua a ziarului MERIDIANUL dupa o prima incercare in noiembrie 1996. I-am putea gasi mama, bunica, strabunica pe la inceputul secolului trecut, asa, ca sa ne batem tare in piept, ce buni suntem noi, dar cum nu vad vreo legatura cu defunctii, constatam ca atat am putut face NOI, in vremurile tulburi de dupa Revolutie cu oameni pregatiti pentru jurnalistica la masina de la Mecanica sau strungul de la CFS (si astia erau mai bunicei) sau cu oameni care nu pusesera mana pe vreun condei sau macar cu gandul la vreo afirmare in presa. Puteti intui cat era de greu pentru directorul general al publicatiei sa indrepte, sa schimbe, sa corecteze grafia si gramatica unor astfel de oameni ?
Cred ca exista pentru totdeauna urmatoarele merite:
- Curajul inceputului. Azi am putea gandi ca, oricum, ar fi venit altii sa organizeze treaba. Atunci, insa: cu cine sa risti (si sa pierzi) cand frica si dusmania faceau casa buna cu intelectualii mai subtiri sau mai grosieri ai locului. Un fel de viermuiala locala, unde nu se putea patrunde, oricate merite ai fi avut. Din nou, curajul lui Alexandru Macedon care a taiat cu sabia nodul gordian. De aici, dusmanii, barfa si... respect !
- Scoala de presa vie si adevarata. Peste 500 (cinci sute !!) de voiajori, aspiranti si… valori au poposit in proprietatea mea si in viata Dvs. pentru a-si deschide aripile in presa. Timizi, natangi, lepre, chemati si nechemati, smecheri de Vaslui, Iasi, Bucuresti, Vatra Dornei, au adastat cate un pic sa ciuguleasca ceva de pe aici…
E de mirare ca un fost puscarias (eu l-am scapat din penitenciar, dupa doar 5 luni din 3 ani si 4 luni), (si) cu toate juramintele lui, asta m-a furat cel mai mult !
Dintre atatia insa, au fost si candidati valorosi, ii vedeti, ii auziti, ii cititi. Cu certitudine am descoperit mereu pe altii, n-am luat pe absolut niciunul de la alta publicatie sau mijloc media.
- Seria noua a ziarului a devenit axa Curentului Cultural - Informational pe care-l promovam si astazi ! Se cam disipeaza acum.
Ziarul acesta s-a bucurat de ritmicitate perfecta (bisaptamanal, trisaptamanal, cotidian, saptamanal), de colaboratori, incepand cu academicieni, doctori in stiinte, scriitori si terminand cu cei sarmani de la tara, altfel spus, cu ce-am gasit mai bun in intregul spatiu romanesc (referitor la Vaslui), indrumare unitara pentru toate cele 6 mijloace de presa din care am renuntat, acum, la TV.V. si Unison Radio Vaslui care si-au schimbat si numele si proprietarul, si sediul, si programele.
Ramanem la TVV.RO (editie on-line) cu Unison Radio Barlad (si on-line) si MERIDIANUL (de fata si on-line).
- Istorie culturala, informativa, literara. De maine TV.V., adica televiziunea Vasluiului, ca si Unison Radio Vaslui, devin istorie. Pentru rolul jucat in doua decenii, nu putem fi decat mandri. Cine n-ar face macar o parte din ce-am reusit noi, de-ar putea ? Impreuna cu mine in aceasta istorie locala intra oricare nume important din Vaslui si destule personalitati raspandite in tara.
20 de ani de mare avant cultural local !
Avem destule alte cauze sa aniversam Meridianul, depozitarul fidel in scris, al celorlalte mijloace media.
Sarbatoarea, insa, o facem in felul nostru: linistiti, modesti si muncitori.
Nu credem ca istoria locului (daca cineva o va face vreodata !) va fi dreapta cu noi.
Stim insa, ca am purtat faima (buna !) a Vasluiului oriunde in lume cu pricepere, patrio-tism, dragoste, autoritate.
Meridianul dintotdeauna este martorul Dvs. si al nostru pentru batalia cu viata si relele ei.
Sa-l aniversam, deci !


[ add comment ] ( 11 views )

<<First <Back | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | Next> Last>>