ANIVERSAM ? 


Unii, pesimistii spun ca nu merita sa aniversezi ceva in vremurile astea de rahat, nici macar consumul nervos ...
Ca traim vremuri grele, e clar. Am zis ca de fapt CRIZA este razboiul generatiei noastre, pe care, insa, trebuie sa-l castigam oricate greutati ar trebui sa parcurgem. De fapt, nu exista alternativa cu sculele in pod si nici nu putem pune mainile pe piept.
Au mare dreptate, insa, pentru ca nimic nu misca. E starea de descurajare in toate mediile, cum n-am mai parcurs vreodata, pe care am semnalat-o adesea in acest colt de pagina. De la Consiliul Judetean Vaslui, care are bugetul blocat din interesul tampit al PD-L-ului si pana la ultimul intreprinzator, toti sunt in galeata. Cam cate zambete mai vedeti pe strada (si ala nu costa nimic) si de ce tot mai multa lume vorbeste in gusa, adica ferit, semn ca arunca injuraturi sau vorbe grele ...
Altii, optimistii, cam cu aceleasi vorbe dar fac alte afirmatii: de ce sa nu ne aniversam zilele de nastere (nu-i destul ca si comemorarile sau ingropaciunile-s foarte scumpe?) Da' cat avem de trait !! O parte din tineret, inca fara responsabilitati dar si fara munca, parca nu poate decat "cu spor" la galagie sau la sex. Destui se poarta ca niste golani sadea.
~ntelept, taranul stie ca borsul cu stir nu e cea mai grea problema a sa. Mamaliga sa fie ! Ca nici anul trecut n-a prea semanat, ca nici de acum nu-si face prea multe griji. Functionarul tremura din ce in ce mai serios pentru ca TREBUIE strans surubul fie ca-s dati afara de prin primarii, fie ca va fi alta reforma administrativa.
Ce-ar fi ca Judetul Vaslui sa aiba doar vreo 40 de comune ?
Sefimea ... si de ea.
Mai senini sunt elevii, ca nu stiu, dar vor avea vreme.
Si atunci ?
Noi, cei de la MERIDIANUL, aniversam de Buna Vestire aparitia acestui ziar in serie noua, in martie 2000.
Destin interesant pentru aceasta publicatie: suport pentru mijloacele media, TV.V. si Unison Radio; pagina cultural – literara permanenta, cum nu a mai avut alta publicatie, aparitie re-gulata, colaborari de mare valoare si diversitate, incurajarea atator talente si Axa in cadrul Curentului Cultural – Informational vasluian.
E clar ca n-a trait pentru mancare ...
E clar ca ar merita sarbatorit, dar pentru asta ar trebui alt climat, alti bani, alti oameni, nu atatia parveniti si nu atata dusmanie !
Putem sa vorbim (ca, macar ramane scris) de rolul sau in epoca aceasta cu destula mandrie, nu numai pentru ca au fost ziaristi adevarati aici ci pentru ca e "foaia pentru minte, inima si literatura" pe care o cititi in acest an XIII (dupa anii calendaristici) si dumneavoastra, cei din orase si cei de pe la tara (cel putin doua abonamente intr-o comuna) si cei de pe internet.
~nstiintam pe cei care nu stiu, ca Grupul de presa are TV.V. online, Unison Radio Barlad – Vaslui si online, Ziarul MERIDIANUL si online. Le mai spunem ca in aceste saptamani se creeaza reteaua statiilor locale PE INTERNET.
Poate ati vazut ca vinerea trecuta am avut prima transmisie. Vineri 19, urmeaza, alta, tot de la Prima TV Iasi.
Altfel spus, mai facem ceva nou pentru judet: STRUCTURA TV pe INTERNET.
Pana la urma nu prea aniversam, ci muncim si atat, desi n-ar strica vreo chermeza, sau ceva sa-i stimuleze pe acesti flamanzi numiti ziaristi. Daca vorbim de aparitia (cu intrerupere pana in 2000) a MERIDIANULUI , din 1996 (deci, 14 ani!) trebuie subliniat ca acesta a fost scris si de profesionisti si, de altii, cu profesionala !
ANIVERSAM, deci, cu grija in suflet, cu bani prea putini, cu nadejdi mari si cu siguranta ca suntem aici, cu Dumneavoastra inca o vreme buna !
Al Dumneavoastra,
Dumitru. V. MARIN


[ add comment ] ( 15 views )

<<First <Back | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | Next> Last>>