LIBERTATEA, FIR-AR ... ! 



Cuvant mereu demonetizat cu revigorari spre dramatism in vreme de zavera, LIBERTATEA ar trebui sa fie starea de fapt ( adica pentru actiune ) a omului, in general, intr-o batalie pentru materializarea ideilor.
In numele libertatii merge moartea calare pe cel mai frumos cal, cu coasa in mana, in fruntea trupelor, in numele acesteia au fost cele mai nimicitoare razboaie sau cele mai frumoase povesti de dragoste ... tot asa, cele mai cumplite jafuri sau crime.
Aproximativ la fel si in numele credintei.
Se dovedeste (repede) ca nici popoarele si nici indivizii n-au ce face cu ea. La Revolutie bojogii nu mai ajung, ca dupa un timp urletul plin de naduf sa re-apara; eventual al celorlalti.
Avem azi, libertatea de a striga, dar, a striga, nu gluma. Pana de curand tinta erau vecinii, rudele, sotia, aproapele, acum dupa ceva oranduieli (instaurate) putem tipa impotriva guvernului.
Dar, chiar, impotriva guvernului si partidelor avem de ce urla, de ce blestema, de ce actiona !
Poate nu sunt toti tampiti in formula guvernamentala actuala, poate nu-s toti lichele sau jigodii, poate nu-s toti rai ... Dar prin ce fac, numai rau fac acestei natii ! In numele libertatii ( cuvant aproape golit de continut ) apar tot felul de gorobeti, cu tot felul de idei trasnite, cu materializarea unor propuneri (sau ordonante !) care duc la dezastru un popor viteaz la vremea sa, harnic in alcatuirea sa naturala. Acum inrait, ba chiar din ce in ce mai inrait cand vede nesiguranta zilei, abuzurile puterii, calamitatile naturii. Cine-i poate potoli ?
In judetul Vaslui, in partidul conducator e liniste, liniste. Ba, din cauza luptelor dintre membri care se pandesc ori cu pistoale (sa omoare la distanta) ori cu cutitele in maneca, nimic nu misca.
Daca ar fi alegeri maine, s-ar devora intre ei, iar Dan Marian ar fi un gunoi in vant. Ando Iftime pregateste (poate) vreo razbunare fantoma, Carare (a fi, nu pare !), Vasile Pintilie a disparut, Mihalache mucles ! Nu mai e nimeni vocal asteptand sa vina darurile de la centru ...
Liberalii vasluieni se pregatesc de alegerile locale. Ei par a nu avea vreun lider care sa-i depaseasca pe fantomaticii imbarcati in caruta lui Basescu.
In saptamanile urmatoare PNL-istii vor alege, ca sa-si puna structurile la punct. Vom vedea daca va cuteza careva sa se infrunte cu stapanii judetului, dupa realegerea lui Crin Antonescu intr-o lupta apriga.
Social Democratii s-au aciuit prin colturi si birouri. Ar fi re-organizarea de dupa ... Ponta. Mitica Buzatu si ai lui au datorii banesti mari (inclusiv la noi) si morale si mai mari. Dar una era in campanii si alta acum, la plata ... Oricat ar parea de capabil, Vasile Mihalachi face tot felul de exhibitii sa cumpaneasca un buget nenorocit. Mai transmite el cate un mesaj incurajator, dar e mereu in camasa de gheata ...
Mare surpriza cu Corneliu Bichinet: om de destul caracter, vicepresedintele Consiliului Judetean poate fi lucrat ca la carte ...
Pana la urma, ce-au astia toti cu libertatea ? Raspuns: ar reprezenta cam tot atatea moduri de opinie si actiune. De fapt "toate" optiunile sunt 3, cam cate partide mari se infrunta.
Si, cand nu e macar purtator de cuvant ... ?!
Eu, badia Gheorghe, tata Ileana putem tipa dupa libertate pana crapam de foame. Ei, si ?
Dar dupa cum stim, si mortul se pune intr-o anumita pozitie in sicriu. Deci, nici acolo nu e libertate adevarata !
Fir-ar ... !!!





[ add comment ] ( 10 views )

<<First <Back | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | Next> Last>>