R E Z I S T A M ! 


E o ingrijorare in randurile oamenilor pe care n-am mai intalnit-o niciodata ! Pentru cei din politica raspunsul multimii e simplu: s-or descurca ei, ca au furat destul; iar cand vine vorba despre dictatura lui Basescu raspund inconstient: "daca-mi da servici, bine."
Dumneavoastra ce credeti despre rafuiala care a inceput ? (Scrieti-ne !). Dosarele impotriva lui Nastase, dosarul lui Geoana, alte dosare, actiunile "legale" ale organelor represive, dar mai ales razbunarea impotriva lui Mircea Dinescu sunt cat se poate de reale. Ar fi de descoperit tot felul de bube si mucegaiuri prin judete. Ce-ati zice de dosare pentru Buzatu, Cristea, Mihalache, Bichinet sau altii ... ? Daca tot a dat, pe nevoia asta, atatia bani la "Telecomunicatii speciale" (care si-a facut cum trebuie treaba in campanie) ce urmeaza, dupa ascultarea telefoanelor: microciparea, urmarirea individuala, atentate ...
M-a ingrozit faptul ca in Romania sunt azi mai multi securisti decat in 1989. Serviciile secrete vor juca un rol din ce in ce mai mare, iar STS (adica manuirea tehnicii) va permite controlarea "democratiei" interne dupa pofta cuiva !
Trebuia sa invinga Basescu sa avem controlate libertatile fundamentale, intimitatea personala si viata sentimentala... ori, oricare ar fi iesit, tot asa trebuia sa faca, pentru linistea democratiei europene ?
Dar :
Ingrijorarea de care vorbesc este legata de perspectiva zilei de maine. Oamenii de afaceri se simt controlati (nu numai la telefon) si nici nu mai stiu cum sa-si ascunda proiectele. Functiona-rimea si angajatii sunt intr-o mare instabilitate, inclusiv psihica, vazandu-si viitorul negru, negru. Sutele de mii (in realitate mai multi) de salariati isi simt locurile de munca in aer; rezerve ... de unde, nadejdi ... la cine ?
Am apucat vremea cu trei cojoace in apartament si refugiul la tara unde mai era faina (de mamaliga) si borsul ieftin. Ar fi o solutie grea ...
Dar cei mai multi se gandesc la emigrare, la munca in strainatate, cu toate riscurile ei (destramarea familiei, intai si intai !). Paradoxal e ca si dintre cei care au mai adunat cate ceva, tot la plecarea din tara spera.
E o desconsiderare a Romaniei si romanilor de care ma doare inima. In toate emisiunile de pe toate televiziunile e tara narozilor, hotilor, jigodiilor, a nedreptatii, a lipsei de perspectiva. Abunda cele mai abjecte aprecieri asupra tarii si valorilor ei, foste sau actuale. Ca sa nu se mai vorbeasca de patriotism si pentru ce ! Deci ... exodul romanilor in lume ca patrie comuna !
Jale mare cu Guvernul si Boc. Basescu n-are nevoie sa mai iasa decat ca salvator, Emil ii executa ordinele intocmai si la timp. Pentru ca nu l-au ascultat, P.N.L. risca desfiintarea. P.S.D. dezmembrarea (vedeti ce de candidati la presedintia partidului ?). Vreo cateva dosare trasnet si opozitia-i cu totul la pamant, nu pic de abuzuri prin directiile deconcentrate, politie, sau S.R.I. si ingenunchiaza pe toata lumea.
Pot jura ca modificarea Constitutiei ii va fi favorabila presedintelui iar Unicameralul = Marea Adunare Nationala nu va fi decat instrument prezidential de propaganda.
Ne intoarcem la mamaliga, si de ar fi si aceea, daca nu cumva ne mai bate si Dumnezeu ! Pai, cum altfel, cand salariile scad (dar raman cele nesimtite: ce mama dracului face unul, de ia salarii de un miliard pe luna ! Cand minim garantat e 700 de lei ! Cum de astia din Serviciile Secrete au tot salarii "nesimtite" (adica le simt ei, nu stim noi !).
Ce mai putem vorbi de agricultura, subventionarea disparuta cand Guvernul imprumuta 43 de miliarde de euro, adaugate la alte vreo 80 datorie externa ? Patria comuna e aproape (adica lumea !), unde noi romanii vom cersi din poarta-n poarta, sa-i putem spala la fund pe bogatii lumii ...
Pesimistii spun ca e rau si ne asteapta si mai rau; nu numai Guvernul e de vina ...
Optimistii zic sa nu disperam: au mai trecut pe aici destui, dar noi am tot ramas, saraci, rufosi, opincari, cu caciula sparta, dar cu steag la poarta!
Ce-am putea spune decat ca oricum vom rezista ! Cam in genunchi ... REZISTAM !


[ add comment ] ( 13 views )

<<First <Back | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | Next> Last>>