AL XII – lea 

An, la inceput, al ziarului de fata. Intr-o lume unde instabilitatea afacerii e caracteristica, un ziar mentinut pe piata peste 10 ani, e o raritate, chiar pentru un secol. Pentru cine se intreaba, anul I este 1996, cand au aparut 3 numere, iar din anul 2000 a fost bisaptamanal, cotidian, trisaptamanal iar acum saptamanal, in editie tipografica si electronica.
Pentru cine nu stie, MERIDIANUL a completat informatia din TV Vaslui (in prezent online) si reteaua Unison (si pe internet) constituindu-se in scripta manent a imaginii si sunetului – cro-nica evenimentelor – si ca mijloc de presa independent, cu autoritatea, implinirile – neimplinirile lui. Cred ca prin pastrarea paginii culturale (de incurajare a creatorilor locali), ziarul acesta a indeplinit rolul de axa culturala (Vaslui – Barlad) si nu numai (vezi Meridianul Vaslui – Barlad – axa Cultural – Informationala).
La un moment bilantier ca acesta, ne-am putea lansa in destule consideratii favorabile: interviuri si materiale cu si despre mari perso-nalitati ale lumii contemporane; gama extrem de variata a informatiilor, diversitatea (maxima) a interlocutorilor. Ne-am mentinut constant in propunerile articolului - program si am servit competent comunitatea locala. LOCAL| !
Dar e de ajuns in conditiile internationalizarii vietii tuturor romanilor ?
E de ajuns ca in acest Grup de Presa s-a constituit o scoala de jurnalisti ?
Ce-ar mai trebui, sa rezistam ?
Sa cerem ajutorul cuiva (cine si pe cine mai ajuta, cand homo homini lupus) sau sa devenim NECESARI, cu informatie corecta sau exprimare inca romaneasca, fara tabloidizare si scandal. Daca n-am scris ca maharul cutare s-a culcat cu cine nu trebuia, crime sau furtul in banci, suntem interesanti ?
Anul al XII lea, nu inseamna ceasul din urma pentru acest mijloc de presa, ci maturitate, competenta, profesionalism. Si alta, alta si alta batalie, continua, pentru cresterea unor ziaristi... chiar cu scoala profesionala. Ceva talent sa aiba !
Ca presedinte al Filialei Uniunii Ziaristilor profesionisti am acordat cateva Diplome aniversative cu prilejul implinirii celor 90 de ani de la infiintarea acestei organizatii profesionale. Cui am dat, a meritat: e recunoastere oficiala ! Probabil, voi organiza cursuri de pregatire si examen de atestare. Sa le fie recunoscuta valoarea la cei mai merituosi. Nu avem perspective pentru Gala Ziaristilor, editia III.
Gandurile de inceput, pentru 2010, se opresc atat la prieteni, cat si la dusmani, in conditiile in care si "prietenul" care zambeste, poate infinge cutitul ! Re-indusmanirea de care m-am temut dupa Deceniul Dusmaniei (vezi TVV – 15... explozia) e izbucnita din cauza crizei, adica razboiul generatiei cu viata.
Portia asta de lupta ar trebui sa fie a creierelor, nu cu cutitul, speraclul pentru furat sau ghioaga pentru omorat, pentru ca inter arma silaent musae, deci creativitatea nu e posibila in inclestare pe viata si pe moarte. Sa-i probozesc pe guvernanti, ca ne-au adus aici ?
Ma opresc, deci, la cititorul de azi si de maine: raiul pe pamant nu va fi niciodata, deoarece omul trebuie sa manance. Cum si cat, depinde de alergatura, faptele, mintea si libertatea fiecaruia.
Sa nadajduim ca in 2010, va fi mai bine, fata de cat rau se arata !
Daca avem sufletul bun, nu putem vrea raul nimanui !

Stimati cititori, ascultatori si telespectatori (online), nu pot decat sa va doresc sanatate presarata cu ceva fericire, nu numai in acest An, ci si la anul si LA MULTI ANI !


[ add comment ] ( 12 views )

<<First <Back | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | Next> Last>>