CRIZA ... in epicriza (!) 
CRIZA ar fi nume de rau, greu si saracie, o stare generala de lipsuri generatoare de somaj, nesiguranta si... sinucideri ! Epicriza e un termen medical care inseamna informatiile generale pentru medic in vederea stabilirii diagnosticului. Titlul ar insemna ca inca nu suntem in criza adevarata care a devenit subiectul politicienilor (fara solutii) si... vantul din buzunarele carpite.
Cred ca aceasta cadere in gol nu s-a incheiat si ca principalul vinovat pentru apasarea suplimentara pe care o resimtim cu totii e Traian Basescu, mereu pus pe rupte in loc sa colaboreze cu Tariceanu. La nivel de judet putem invinui pe cineva ? Dupa optica nou-capitalista, cei mai vinovati suntem noi, dar putem injura in liniste guvernul ! Tot asa, e atata libertate incat oricine poate muri de foame, ... dar liber !!!
Pot fi liberi, liberi cei care nu vor sa munceasca, dar... fura !
Pot fi tare liberi somerii de la Moldosin, Mecanica, Varotex si aud ca si la I.A.M.C. – Badotherm e gata !
Si mai liberi (sa tremure !) cei care-s gata sa fie dati afara desi au salarii tare mici. Cam pe aproape sunt si patronii lor care vad rodul muncii topindu-se (dar nu-si pot lua nici "zile libere").
Cam liberi sunt cei care-si pot transfera conturile in strainatate. Cei mai liberi sunt... hotii, dar si alde Patriciu, Voiculescu, Becali s.a. Prin inchisori, smenarii si praduitorii au cele mai putine griji !
Al dracului libertate si asta: cultivi porumb si-l poti vinde cu 82 euro tona (peste 0,3 lei kg!), cartofii 50 – 60 bani (en-gross), strugurii 50 – 80 bani, vinul mai ieftin ca berea si apa minerala. Oricat de performanta, agricultura pierde !
Economia, PIB-ul, finantele... ce sa zic ! Ii felicit pe astia de la finante ca au salarii mari, ocupa locurile fruntase pe tara pentru ca-i saracesc pe oameni. Stiti cate intreprinderi s-au auto-suspendat (1020, radieri - 209) si cate au falimentat in 2009 ? Real nu stie nimeni pentru ca marea majoritate sunt in faza de disparitie !
Invatamantul... vorba tiganului: of, of, of !
Cultura din judet ? Bani n-are, personaj de promovare pe sponci, tineret care sa apara in vizor, nici; stiti ce se intampla cu cei ramasi dintre producatorii de cultura (destui spala vase sau duc plosca prin strainatate !) de pe plaiurile moldave: daca altii tipa de foame, ei scriu de foame ! Cam asa e si prin alte parti, unde o lansare de carte e eveniment local !
Apropo, azi in sala Consiliului Judetean, ora 15,30 "masa rotunda social – literara" inseamna lansarea a 2 carti si spectacol cu valori locale. Sa dea Dumnezeu sa nu fie dintre ultimele manifestari de acest gen, Curentul cultural – informational local se disipeaza vazand cu ochii !
Revenind, la toate acestea se adauga caderea presei (de oriunde !). Primariile nu pot sustine publicatii, Consiliul Judetean e in afara, marii intreprinzatori inregistreaza pagube imense. Cine si de ce sa sustina presa locala ? Doar cei care-s din ce in ce mai nemultumiti de relele sociale si-s satui de necazuri. Sunt subiecte cu duiumul dar nu-s bani pentru publicatii si mass-media.
Intrebarea e, cand se va opri alunecarea !
Afirmam ca nu suntem decat in "epicriza" momentului de CRIZA sociala, umana, culturala, de educatie, etc. etc.
Cea mai mare criza e, insa, cum spunea si Episcopul Corneliu, in ceea ce numim OMENIE.


[ add comment ] ( 14 views )

<<First <Back | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | Next> Last>>