MESAJ (II) 
In jurul Grupului nostru de presa se aduna constant valori, in valurile transformatoare, e usor de demonstrat. Ramane actuala precizarea din cartea din 2006, TV.V. – 15 ... explozia cultural – informationala din judetul Vaslui:
"Demersul nostru se bazeaza strict pe realitatea care impune ca principale realizari in aceasta perioada:
- Dezvoltarea si diversificarea vietii social - culturale si economice, ca exponent SC CVINTET TE-RA fiind un grup modern si modernist sub varii aspecte.
- Introducerea informatizarii (de la telefoanele analogice cu disc la celulare, calculatoare, internet) si nu numai.
- Realizarea unei anumite constiinte de sine a acestei populatii dar si stirbirea, neglijarea sau anularea valorilor locale (un exemplu: parlamentari, straini de aceste locuri);
- Situarea intr-un angrenaj (circuit) national sau mondial a unor valori locale: destui dintre vasluieni s-au afirmat in Bucuresti, in tara sau peste hotare; un fost deputat de Vaslui (Traian Basescu) ajunge presedintele tarii, o deputata din Vaslui - parlamentar european, alti alesi ca parlamentari de Vaslui ajung in functii importante, destui tineri din judet lucreaza la mari companii nationale, in lume, destule talente in diaspora.
Credem ca:
a) Televiziunea Vaslui si celelalte mijloace de presa ale Grupului reprezinta si un important element de continuitate si diversitate.
b) Este emblematica situarea ca lider de opinie in constiinta publica a primei Televiziuni din Moldova (TV.V.).
c) Prin aceste mijloace mass-media si ziarul MERIDIANUL exista un cronicar permanent, este parcurs un segment de istorie locala. Este adevarat, o istorie marunta, detalii ale istoriei neamului dar reprezentativa pentru un esantion al populatiei romanesti.
d) Prin unitatea de vederi a celor 4 mijloace de presa (TV.V. era mai putin fara radio si ziar) s-a creat un model cultural ilustrativ.
e) Aici s-a creat o adevarata scoala de jurnalisti, oriunde s-ar afla ei astazi !
MERIDIANUL e un ziar... rezumativ ! Adica sintetizand ceea ce a aparut mai reprezentativ in Televiziunea Vaslui, si din ce s-a difuzat pe posturile de radio Unison (Vaslui +Barlad) ca si viata publica la zi.
Un ziar... cat un ziar adevarat, dar si cat o revista de cultura datorita paginii permanente consacrata localismului creator.
Un ziar, din an II (martie 2000) bisaptamanal, trisaptamanal, saptamanal care insoteste istoria mijloacelor mass-media din judet, dar mai ales ilustreaza curentul cultural-informational devenit emblematic prin reunirea celor mai de seama creatori din judetul Vaslui.
Un inceput de secol si mileniu framantat (dupa Revolutie !) in care curajul si mai ales munca a prilejuit formarea si avantul localismului creator cu rezultate de exceptie.
Ne bucuram ca am fost in centrul evenimentelor !
Incercam deci, un crampei de monografie a timpului care poate trezi nostalgii la cei de aici si… poate mentine din spiritul national la miile si miile de conjudeteni din toate colturile lumii ... Pentru ca:
Granitele limbii romane nu se mai suprapun cu cele de stat.
In context mondial vasluienii nu contam, in cel european am fi vreo virgula, pe plan national macar un cuvant. Cat de cuprinzator si apasat, veti decide Dvs. !
Noi gandim si simtim romaneste nu numai pentru cei de aici ci si pentru cei de departe; nu numai pentru astazi ci si… pentru viitor.
Cat vom reusi ?".



[ add comment ] ( 11 views )

<<First <Back | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | Next> Last>>